ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

CHP’den Bayramlaşma Etkinliği

Cumhuriyet halk partisi (CHP) il teşkilatı tarafından Kurban Bayramı kutlama etkinliği gerçekleştirildi. 

08 Temmuz 2022 11:19
CHP’den Bayramlaşma Etkinliği

İl teşkilatı tarafından parti il binası önünde gerçekleştirilen bayram kutlamasına, birçok ilçe belediye başkanı, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ile partililer katıldı. CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba ile il başkanı Enver Kiraz bayram tebriklerini kabul etti.

İl başkanı Kiraz, bayram kutlama etkinliğine gelen tüm herkesi selamlayarak teşekkürlerini iletti.

“ŞİDDETE KARŞI YASA ÇIKARILMALI”

CHP Genel Başkan yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba’da kutlama programına katılımda bulunan herkesle bayramlaştı. Sonrasında bir açıklama yapan Ağbaba;  “Kurban bayramı nedeniyle örgütümüz bugün Arife günü bayramlaşıyor. Siyaset yapılacak zaman değil ama Türkiye maalesef Türkiye sokakları adeta bir cinnet halinde. Son 2 günde yaşanan olayları görüyorsunuz. Bir doktorun, bir avukatın katledilmesi insanın içine sinmeyen, insanın içini acıtan olaylar yaşıyoruz. Umarım bunlar son bulur. Buradan hep beraber söyleyelim Konya, Kayseri’ye baş sağlığı dileklerimizi buradan iletelim. Umarım bir daha canımızı emanet ettiğimiz, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza şiddet olmaz. Bunu da burada hatırlattığımızı, ret ettiğimizi söylemek için inşallah önümüzdeki günlerde CHP Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla TBMM toplanır ve sağlıkta şiddete karşı bir yasa çıkartılır.” dedi.

 “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Konuşmasının sonunda Malatya’yı ve Malatyalı değerleri gündemine alan Ağbaba; “Geçtiğimiz gün bir televizyon programı yaptık hem Hekimhan kanyonunu tüm Türkiye duydu., Arapgir’in güzelliklerini bütün Türkiye gördü. Umarım yakın bir zamanda Malatya’da da böyle bir program yaparız. Malatya gezip gördükçe Türkiye’nin en güzel ili olduğunu görüyoruz. Bu nedenle bunun, topraklarımızın kıymetini bilmeliyiz. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bu memleketin çıkartmış olduğu değerleri bilmeli ve o kültürü de mutlaka yaşatmalıyız. Bu memleket 2 cumhurbaşkanı çıkartmış hep beraber onları da rahmetle analım. Atatürk’ün yakın çalışma arkadaşı milli şefimiz hemşerimiz İsmet İnönü. Onunda hep beraber kıymetini bilelim. Hangi siyasi görüşten olursa olsun bir Malatyalıya düşen kendi değerlerini tartıştırmamaktır. Hiç kuşkusuz, burada birçoğumuzun yakından tanıdığı Malatya aşığı Türkiye’de önemli bir dönüşümü sağlayan hemşerimiz Turgut Özal’ı da unutmamak lazım. Hangi görüşten olursak olalım siyasete alet etmemek lazım.” dedi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.