ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Şire Pazarı ve Buğday Pazarını Dolaştık

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından hazırlanan Şire Pazarı ve Buğday Pazarı inşaatları hızla yükseliyor. Devasa bir kampüsü andıran Şira ve Buğday Pazarında yok yok, her şey düşünülmüş. MGC Başkanı Vahap Güner Yeni Malatya Gazetesindeki köşesinde yeni Pazar inşaatlarını yazdı: 

04 Temmuz 2022 21:43
Şire Pazarı ve Buğday Pazarını Dolaştık

Yapılan konuşmaları dinledim.
Bastırılan görkemli broşürleri tek tek inceledim.
Ama hiç biri yerinde gördüğüm Buğday Pazarı ve Şire Pazarını anlatmıyordu.
Buğday Pazarı mı yapılıyor, yan yana dükkanlar ve normal bir pazarı işaret ediyordu.
Malatya’ya yeni Şire Pazarı mı yapılıyor, sıra sıra işyerleri birkaç sosyal tesis hepsi o kadar der gibiydiler. 
O nedenle Malatya Buğday Pazarı ve Şire Pazarı projelerini Büyükşehir Belediyesi basın mensuplarına bile yeterince anlatamamış ya da biz anlayamamışız. 
Araç muayenesi yaparken karşılaştığım Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Ahmet Özer ile sohbet ederken, konu yeni Şire Pazarına geldi:
-Gel bir bakıver, Buğday Pazarı ve Şire Pazarı çok büyük projeler. Bildiğiniz gibi değil, yerinde görürsen yapılan işin ne kadar büyük olduğunu göreceksin. Bu projeler Malatya’ya değil bölgeye ne kadar etki yapacak göreceğiz…
Birlikte gittik Buğday ve Şire Pazarının inşaatın yükseldiği Yeşiltepe’deki inşaat alanına.
Bir görevli verdiler, birlikte yürüyerek gidelim diye düşünürken görevli “Abi yürüyerek çok zor olur Araçla gidelim” deyince biraz şaşırmakla birlikte düştük yola.
Ya Ahmet Özer yine ne yapmak istiyor diye düşünürken, Yaka mahallesi istikametindeki Buğday Pazarı inşaatına giriş yaptık. A Blok, B Blok, C Blok diye saydı, araçla gidiyoruz. 
100 Dönüm alan üzerine kuruluyor Buğday Pazarı. 145 Adet işyeri yapılıyor. İşyerleri ikişer kattan oluşuyor. 32 Bin metrekare inşaat alanı var 3 Blok halinde devasa bir üçkeni andırıyor.  Araçla ortada durdum sadece bir blok inşaatını ekrana sığdırabildik. 
Bu kadar büyük buğday Pazarını düşünmek, planlamak ve projelendirip ihale etmek oldukça büyük bir iştir. Malatya merkezde eskiden Arasa adını verdiğimiz o küçücük Buğday Pazarını Yeşiltepe de devasa yatırıma dönüştürülmesi beni oldukça umutlandırdı.
Bu kadar büyük Buğday Pazarını inşa etmek ileriyi düşünmektir, geleceğe yatırım yapmaktır. 
Kaba inşaatı tamamlanan işyerlerine vitrin camları takılıyor. Dükkan Fiyatlarını sorarsanız, alanların bir verdiyse 10 kazanacağı daha şimdiden görülüyor. 
Buğday Pazarının ortasından çıkıp Yeni Şire Pazarına doğru yol aldık. Çok ileride yapılan Lisanslı Depo görülüyor. Yan tarafta devasa 100 metre eninde en az 700 metre uzunluğunda bir kazı yapılmış.
Buraya ne yapılacak diye sordum, bu alan Kayısı emanet deposu olacak. Üstü Pazar yeri olarak düzenlenecek. Üretici Kayısı getirdi malını satamadı, geri götürmeyecek aşağıda depoya bırakıp ertesi gün gelip ürününü satacak. 
Blok Blok işyerleri…
Yeşil alanlar.
Yeni Şire Pazarında toplam alan 236 bin metrekare.
464 Adet İşyeri yapılıyor, dükkân alanı 74 bin 825 metrekare.
Karşılama merkezi 10 bin metrekare..
Açık Pazar ve Sosyal alanlar 10 bin metrekare.
100 Adet emanet deposu…
Toplam peyzaj alanı 60 bin metrekare.
Projenin donatılarında neler var derseniz:
Kayısı Borsa Binası, Gümrük İşlemleri binası, Kalibrasyon Merkezi, Ürün Akreditasyon Merkezi, Belediye Denetiminde Kantarlar, 2 Adet Laboratuvar, Lisanlı Depoculuk, Zabıta Binası, Kafeteryalar, Numune Alma Merkezi, İşçi Dinlenme Salonu ve Lokali, Site Yönetim Ofisi, Restaurant, Güvenlik binası, Toplantı Salonu, Konferans Salonu, Jeneratör, Enerji Odası, Emanet Bölümü, Sosyal alanlar. 
Konumu, mimarisi ve tüm bileşenleriyle geleceğin 100 yılına hizmet verecek Şire Pazarında ticaretin her aşaması düşünülmüş ve geleceğe göre planlanmış büyük bir yatırım projesidir.
Malatya’nın yıldızı olacak bir proje…
Her donatısı düşünülmüş ve Malatya Kayısısına gerçek anlamda hizmet verecek devasa bir yatırım.
Araçla yarım saatte dolaştığımız Buğday Pazarı ve Yeni Şire Pazarı inşaatından Satın Ofisine geldiğimizde Ahmet Özer tekrar sordu:
-Nasıl buldun projeyi?
-Projeyi Malatya’da  hayal dahi edemeyiz. Kapsamlı ve devasa bir proje. Kayısıya büyük bir hizmet vereceği, sorunlarını çözecek düzeyde. Bu proje Malatya ekonomisine daha da hayat verecektir. Tek girişli ve çıkışlı bir kontrol mekanizmasının olacağı Pazar. İyi ki sen beni buraya getirdin. Yoksa bu kadar büyük projelerden haberimiz olmayacaktı.
Buğday Pazarı ve Şire Pazarını planlayanlara, projelendirenlere, Kaynak bulanlara ve kazmayı vuranlara teşekkür ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43