ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Malatya'da Koruyucu Aile Günü Kortej Yürüyüşü

Malatya'da 30 Haziran “Koruyucu Aile Günü” münasebetiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. 

02 Temmuz 2022 16:06
Malatya'da Koruyucu Aile Günü Kortej Yürüyüşü

Fuzuli Caddesi'nden başlayıp Millet Bahçesi'nde sona eren yürüyüşe, Vali Hulusi Şahin ile eşi Malatya Gönül Elçileri Temsilcisi Ebru Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Cevdet Tatar, vatandaşlar, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Yürüyüşün ardından Vali Şahin, basın mensuplarına bir memleketin medeniyet seviyesinin dezavantajlı kesimlerine vermiş olduğu değerle ölçüldüğünü ve bu nedenle engelli, yaşlı ve yardıma muhtaç kesimlere daha fazla destek olunması gerektiğini söyledi.

Türk-İslam medeniyetinin de çocuklara çok büyük değer atfettiğini, yetim ve öksüz hakkını her şeyin üstünde tuttuğunu vurgulayan Vali Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

"Annesinin ve babasının desteğinden, korumasından, şefkatinden uzak kalmak zorunda kalmış çocuklarımız var. Çeşitli sebeplerle toplumun her kesiminde bunlar olabilir. Koruyucu ailelerimiz bu çocukları alıyor, evlerinde kendi çocuklarından ayrı tutmayarak anne baba şefkati veriyorlar. İşte bizim aradığımız böyle şefkatli aileler. Malatya'da böyle 41 tane çok değerli ailemiz var ama çok daha fazla olması lazım. Çünkü bu şekilde anne baba şefkatine muhtaç çok sayıda evladımız var. Hem Malatyalılara hem de milletimizin tüm fertlerine sesleniyoruz, eğer imkânınız, gücünüz varsa bundan daha iyi bir iyilik, daha iyi bir hayır düşünülemez, bir çocuğa ev olun, yuva olun, anne-baba olun" dedi.
Etkinlik, Millet Bahçesi'nde çocuklar için düzenlenen eğlence programıyla devam etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43