ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Muhtarlar Başkana Sorunlarını Anlattı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Kayısı Kent Muhtarlar Derneği’ni ziyaret ederek, dernek üyesi muhtarlarla yapılan hizmet ve yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu. 

30 Haziran 2022 14:14
Muhtarlar Başkana Sorunlarını Anlattı

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Kayısı Kent Muhtarlar Dernek Başkanı Alaaddin Aktaş, “Sayın Başkanıma bizi kırmayarak buraya kadar geldiği için teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımıza istek ve taleplerimizi ileteceğiz. İstek ve taleplerimizin çözümü noktasında Sayın Başkanımızın bizlere yardımcı olacağına inanıyorum. Ayrıca Mahallelerimize yapılan hizmetlerden dolayı da Sayın Başkanımıza ve ekibine muhtarlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Gürkan: Demokrasi bir nehir ise o nehri besleyen muhtarlarımızdır

Sıcak karşılamalarından dolayı dernek üyesi muhtarlarına teşekkür eden Başkan Gürkan ise ziyarette yaptığı konuşmada, “Muhtarlarımız bizim için önemlidir. Muhtarlarımızı tarif ederken, demokrasi bir nehir ise o nehri besleyen muhtarlarımızdır. Çünkü muhtarlarımız kendi isimleriyle seçiliyor, mahallenin en güvenilir ve itimat edilen kişisidir. Yerel yöneticiler olarak mahallelerdeki sorunları bize ilettiğiniz ölçü içerisinde bizim tespit ettiğimiz ölçü içesinde sorunların giderilmesi noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Malatya’ya baktığımız zaman Malatya tarihinde bu kadar fazla noktada çalışıldığı ve şantiyesinin olduğu bir dönem görülmemiştir. Malatya’nın 12 bin 300 kilometrelik yüzölçümü 718 mahallesi ve 13 ilçesinin her köşesinde şu anda yatırımlar yapılıyor. Malatya’ya devasa yatırımlar kazandırılmaktadır. Kuzey Kuşak Yolunda, bir taraftan viyadükler bir taraftan köprüler bir taraftan da kamulaştırmalar ve altyapı hizmetleri yapılmaktadır. Şu anda sadece Kuzey Kuşak Yolu ile ilgili tespitlerim sadece orada yapılan çalışmaları görseniz buranın kaynağı nasıl sağlanıyor diye düşünürsünüz. Bu şekilde olan yüzlerce yatırımımız bulunmaktadır. Bu hizmetlerimiz Malatya'nın bereketidir. Cenab-ı Allah’ın bu memleketin insanına vermiş olduğu bir lütuf olarak değerlendiriyorum.

Mahallelerimizde muhakkak eksiklikler olacaktır. Değişen şartlara göre ihtiyaçlar da değişiyor, talepler de değişiyor. Yerel yönetim olarak bizlere gelen talepleri bütçemiz çerçevesinde ne kadar yapabilirsek onun huzurunu yaşayacağız. Muhtarlarım, mahallenizdeki sorunları tespit etme ve ilgili kurumlara iletme noktasında adil ve adaletli bir yönetim anlayışını bütün mahalle halkına sergilenmesi noktasında önemli hizmetler ifa etmektesiniz. İlgili kamu kurum ve kuruluşları ile olan ilişkilerinizde yoğun bir çaba içerisindesiniz. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Muhtarlarımızın önündeki engellerin kaldırılması noktasında da Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan konuşmasının devamında, 21 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenecek olan Kayısı Festivali’ne muhtarlarımızın büyük bir destek vereceğine inandığını belirterek, “Festivalimizin kortej yürüyüşüne muhtarlarımızın aileleriyle birlikte katılarak, büyük bir birlikteliği sergileyeceklerine inanıyorum. Muhtarlarımızın kortejimize katılım noktasında mahalle halkını da bilgilendireceğine inanıyorum. Çünkü kortejimiz aslında Malatya’da birlik ve beraberlik ışığını yakacak ve bu ışık sadece Malatya’yı değil Türkiye’yi aydınlatacak” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43