ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Bakanı Çavuşoğlu’ndan Başkan Gürkan’a ziyaret

Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. 

24 Haziran 2022 11:27
Bakanı Çavuşoğlu’ndan Başkan Gürkan’a ziyaret

Ziyarete Bakan Çavuşoğlu ile birlikte AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu ile partililer eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Bakan Çavuşoğlu’nun Malatya ziyaretinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Başkan Gürkan, Bakan Çavuşoğlu’na Malatya ve Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bilgiler vererek, “Malatya, Dar’ül Rifat’tır. Seçkin insanların yaşadığı diyardır. Malatya aynı zamanda himmetli zatların yaşadığı diyardır. Malatya; insanlık medeniyetinin başladığı, Anadolu’yu Anayurt yapan destan şehirdir. Malatya hem Türk İslam tarihi açısından hem de insanlık tarihi açısından önemli bir merkez. Atalarımız şehrimizde kahramanlık destanları, ilim irfan destanları ve medeniyet destanları yazmışlar. Bizde şehrimizde oturmanın vecahatine talibiz. Atalarımızın yaptıklarını yapmadığımız zaman vebali sorumluluk içerisinde eziliriz. Bizde memleketimize hizmet etme noktasında belediyecilik anlayışında ve yerel hizmetler anlayışında bütün paydaşlarımızla çalışıyoruz. Malatya şu anda Türkiye’de yerel anlamda en fazla yatırım yapan belediyedir” dedi.

Başkan Gürkan, Bakan Çavuşoğlu’nun Türkiye’yi dış politikada temsili noktasında çok önemli görevler ifa ettiğini belirtti. Bakan Çavuşoğlu ile gurur ve onur duyduklarını söyleyen Başkan Gürkan, “Dış politikada kendine güvenen ve milletimizi temsil noktasında her platformda ve her toplantı sürecinde Sayın Bakanımızla onur duyuyoruz. İran şahına giden Osmanlı elçisi Muhsin Çelebi gibi Sayın Bakanımız her gittiği yerde Türkiye’nin onurunu, gururunu ve tarihteki yüklendiği misyonunu en güzel şekilde ifade ediyor. Sayın Bakanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. UNESCO sürecinde diplomatik anlamda evraklarımız diplomatik kurye ile gönderildi. Değerlendirme sonrasında da 2022 Temmuz ayında Türkiye’nin 19. Kültür Mirası olarak tescil edildi. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyor, Malatya’da ağırlamaktan dolayı memnun olduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan, Bakan Çavuşoğlu’na Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve yapımı devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ziyaretin anısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na kayısı, Arslantepe’de bulunan ilk kılıcın replikasını ve bir tesbih hediye etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43