ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenledi

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezunları için Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. 

20 Haziran 2022 18:35
Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni Düzenledi

Mezuniyet törenine; İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ile Prof. Dr. İbrahim Türkmen,  Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Erdem, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Durmaz, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Cihangir Boztepe ile Dr. Öğr. Üyesi Cemal Keleş, akademik personel ve öğrenciler ile aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan tören, müzik dinletisi ve İnönü Üniversitesinin tanıtım videosunun gösterimi ile devam etti.

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı mezun öğrenciler adına Mühendislik Fakültesi birincisi olan Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Rüveyda Erdem, Mühendislik Fakültesinden mezun olanların başarıların devamını dileyerek konuşmasında şunlara yer verdi:

“Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor. Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılıklar acı. Beni ve sanıyorum ki tüm arkadaşlarımı şu günlerde hüzünlendiren bir dönemdeyiz. Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Her bitiş, yeni bir başlangıçtır. Hayatımızın bu yeni döneminde burada aldıklarımı sahada uygulama fırsatı bulup ülkem ve devletim adına üretmeyi görev edineceğim. Üniversite hayatımız boyunca hem akademik hem kişisel anlamda bizden desteklerini esirgemeyen, bize yol gösteren, mühendislik mesleğinin önemini aşılayan Mühendislik Fakültemizin birbirinden değerli hocalarına şahsım ve mezun arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Törenin devamında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, eğitimin hayat boyu süren bir yolculuk olduğunu ve insanın kendini her alanda geliştirmesi gerektiğine değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Hem mesleki alanda hem de kişisel gelişiminiz olarak mezuniyetinizi bir başlangıç olarak görmelisiniz. Baş döndürücü bir hızla gelişmekte olan ve bilginin sürekli katlanarak devam ettiği bir dönemde yaşıyoruz. Bilginin 2050 yılında 73 saatte ikiye katlanacağından bahsediliyor. Buna ayak uydurmak için hayat boyu çalışmalısınız. Büyük gelişimler küçük adımlarla başlar. Mesleğinizden uzak kalmamak ve tecrübe edinmek adına her fırsatı değerlendirmenizi öneririm. Ücreti veya kariyeri ne olursa olsun fırsatları değerlendirin ve sahanızda tecrübe biriktirin. Bu, size mesleğinizi pratik alanda görme ve değerlendirme imkânı kazandıracaktır.”

Prof. Dr. İbrahim Türkmen “Gelecek hayatınızı planlamakta proje geliştirmekte deneyim kazanacaksınız. Kendi hayallerinizi gerçekleştirmek için fikirler edineceksiniz başlangıç imkânlarının kısıtlı olması sizi umutsuzluğa düşürmesin zirvelere çıkış dağın eteğinden başlar. Kendiniz aileniz ve ait olduğunuz toplum için yüksek idealleriniz olsun bir insan sadece kendi ihtiyaçlarını karşılamak için var olmuş olamaz kendinize ve insanlığa faydalı olmak için her fırsatı değerlendirin.” ifadelerini kullandı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, kendisine, ailesine ve ait olduğu topluma faydalı, maddi, manevi değerlere sahip, güzel izler bırakan, bu dünyadan geçtiği belli olan bireyler olunması gerektiğine değinerek konuşmasını bitirdi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Durmaz, mezuniyetin bir son olmadığını ve öğrenciliğin hayat boyu devam etmesi gerektiğini söyleyerek şu şekilde konuştu:

“Sizleri mezun olarak görmek her yıl yaşadığımız büyük bir mutluluk. Ben yaklaşık 24 yıl önce mühendislik fakültesinden mezun olan bir meslektaşınızım artık. Mezun olduğunuz kurumu, İnönü Üniversitesini, gittiğiniz yerlerde iyi temsil etmenizi diliyorum. Mezun olduğunuz üniversiteyi unutmayın ve sık sık ziyaret edin. Bizleri her zaman arayabilirsiniz. Çünkü mezun olduktan sonra da hocalık devam ediyor. Sizlerden iyi haberler almak ve başarılarınızı duymak bizleri mutlu ediyor. Mezuniyet bir son değildir aslında, bir başlangıçtır. Öğrencilik, hayat boyu devam etmesi gereken bir heyecandır.”

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek ile Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Erdem, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Durmaz, Mühendislik Fakültesi birincisi Rüveyda Erdem’e, Mühendislik Fakültesi ikincisi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Emre Karadaş’a, Mühendislik Fakültesi üçüncüsü Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Nurullah Çitil’e ödüllerini takdim etti.

Mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ve kep atmalarıyla son buldu.

Haber: Leylanur Çelik - Eren Sakallı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.