ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da 186 Bin Öğrenci Karne Aldı

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı karne dağıtımı ile birlikte sona erdi. Eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Fırat İlk Okulunda Karne Dağıtım Töreni düzenlendi. 

17 Haziran 2022 19:03
Malatya'da 186 Bin Öğrenci Karne Aldı

2021-2022 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle Malatya genelinde 814 lise, okul öncesi, ortaokul ve ilkokulda eğitim gören 186 bin 857 öğrenci  karnelerini alarak yaz tatiline girdiler.

Törene Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, MHP İl Başkanı Mesut Samanlı, AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Hakkı Peker, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ile öğrenci velileri katıldı.

2021-2022 eğitim-öğretim yılının tam bir şekilde yapıldığını ve sonuna gelindiğini belirten Vali Şahin; “Öğretmenlerimiz bu yılı gerçekten çok büyük fedakârlıklar göstererek çocuklarımızın kaybettikleri zamanı yeniden onlara kazandırmak için çaba gösterdiler. Ben huzurlarınızda tüm öğretmenlerimizi kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum. Gerçekten bu fedakârca çalışma kaybedilen iki yılın yeniden telafi edilmesi sürecinde öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Veliler olarak biz de, öğretmenlerimiz de, bu süreçte olabildiği kadar yardımcı olduk. Bundan sonra daha da fazla yardımcı olalım” dedi.

Velilere hitap eden Vali Hulusi Şahin; “Eğitimi esas itibari ile öğretmen yapar, lütfen öğretmenlerimize tabi olalım, onların söylediklerini mutlaka dinleyelim. Onlar çocuklarımız için, göz bebeklerimiz için çırpınıyorlar ve onların söyledikleri reçeteyi uygularsanız emin olun çocuklarımız bundan çok istifade edecektir. 2021-2022 eğitim öğretim yılının bu kadar başarılı geçmesinde büyük emeği geçen öğretmenlerimize, idarecilerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2022-2023 eğitim öğretim yılına hep beraber çok iyi hazırlanıp, tam motivasyonla bu yazı geçirelim. Bu duygu ve temennilerimle hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Gürkan: öğrencilerimiz tatillerinde ders tekrarı yapmalı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “İnsanların davranışlarında amaçlı değişiklik oluşturma sürecine eğitim diyoruz. Öğrenmiş olduğumuz bilgileri davranışa dönüştürdüğümüzde o zaman eğitimimizi ve bize eğitim veren öğretmenlerimizin hakkını vermiş oluruz. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaların ödülünü karneleriyle alacaklar. Öğrencilerimiz yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeli, öğrenmiş oldukları bilgilerin üzerine yeni bilgiler eklemeli ve ders tekrarları yapmalıdırlar. Ülkemizdeki eğitim kurumlarına baktığımız zaman ve mezun olup mesleğe geçen insanlara baktığımızda pratikte çok zorluklarla karşılaşıyoruz. Bunun için velilerimize de büyük görevler düşmektedir. Velilerimiz çocuklarını en iyi şekilde yetiştirme gayreti içerisinde olmalıdırlar. Öğrencinin eğitimini ve genel davranışlarını sadece okul formatında hapsederseniz yanılırsınız. Benim en iyi öğretmenim annemdi. Eğitim formasyonun da aile, kalıtım, çevre ve okulla mütenasip olarak bütünleşik bir eğitim programı uygulandığı zaman başarılı olunur" dedi. 

Konuşmaların ardından her sınıftan bir öğrencinin katıldığı “Teşekkürler Öğretmenim”  adlı şarkıyı seslendiren öğrenciler şarkı sonunda öğretmenlerine çiçek takdim ettiler.

Fırat İlköğretim Okulunda düzenlenen programda sınıfları ziyaret eden Vali Şahin, protokol üyeleri ve öğretmenler ile birlikte öğrencilere karnelerini dağıttılar. 

Program, Vali Hulusi Şahin’in son ders zilini çalması ile sona erdi.

  

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.