ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Vali Şahin: Malatya önemli bir merkezdir

Malatya Valisi Hulusi Şahin "Malatya önemli bir merkezdir. Tarihe sadece antik geçmişiyle değil, Türk-İslam mirasıyla Anadolu’ya mühür vurmuş çok değerli, çok kıymetli bir şehirdir" dedi. 

17 Haziran 2022 20:10
Vali Şahin: Malatya önemli bir merkezdir

Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen “İnsan, Mekan, Medeniyet, Malatya Tarihi Sempozyumu” açılış programına katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan ve İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek’in konuşmasının ardından Vali Hulusi Şahin yaptığı konuşmada, “Anadolu tarihi çok eski, çok gerilere gidiyor. Burada bir Hitit mirası var. Arslantepe onun bir parçası. Komagene’den bahsedildi. Nemrut bunun bir parçası. Güçlü bir Roma ve güçlü bir Pers bu coğrafyada var. Bu kadim dünyanın bugünkü bekçileri olarak söz söyleme hakkına sahibiz. Medeniyetin inşa edildiği, tarımın icat edildiği topraklardayız. Gerçekten insanlık adına, medeniyet adına bu coğrafyada üretildi;  Mezopotamya’dan dünyanın kalan bölümlerine dağıldı. Bunu vurgulamak çok önemli, söylemeye devam edelim. Bizim bunun üzerine ekleyeceğimiz şeyler var. Biz şairin dediği gibi ne harabi ne harabatiyiz. Kökü mazide olan âti’yiz. Bizler eli kılıç tutarak geldik, kılıç ile buraları fethettik. Fakat medeniyet ile ilim ile irfan ile kültür ile buralarda kalıcı olduk ve biz buralarda yeni sözler söyledik" dedi. 

Vali Şahin şunları söyledi:

"Bizler bu coğrafyada büyük bir medeniyet inşa edip o medeniyete de adaletle hükmettik. En çok vurgu yapmamız gereken işte bu insan ve medeniyet bölümüdür. Türk-İslam Mührümüzü göz ardı etmeyelim, tarihimizi hep ön planda tutalım. Ondan sonra Hititleri de, Persleri de konuşalım; bu coğrafyaya ev sahipliği yapmış ne varsa hepsini söyleyebiliriz.

Büyük bir medeniyetin evlatları olduğumuzu, tüm dünya insanlık ailesine büyük katkılar sağladığımızı her zaman vurgulayalım. Bu hususta Malatya önemli bir merkezdir. Tarihe sadece antik geçmişiyle değil, Türk-İslam mirasıyla Anadolu’ya mühür vurmuş çok değerli, çok kıymetli bir şehirdir. Bu şehir adına söyleyecek, söylenecek kendi kültürümüzle ilgili o kadar çok söz var ki bunları ön plana çıkarmak çok önem arz etmektedir.

Burada çok değerli hocalarımız var, bu sempozyum sonunda tebliğler yayınlanacak ve yayınlanan tebliğler kitap halinde bastırılacak. Onu da heyecanla bekliyorum. Eminim ki çok faydalı çok kıymetli tebliğler ortaya çıkacaktır.  Daha detaylı bilgiler yer alacak.” 

Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde gerçekleşen sempozyuma, Vali Hulusi Şahin, Baro Başkanı Av. Onur Demez,  Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulkadir Baharçiçek, Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.

Prof. Dr. Mehmet Karagöz’ün açılış tebliğ konuşmasını yapmasının ardından sempozyum Prof. Dr. Yüksel Aslantaş, Prof. Dr. Veli Ünsal, Prof. Dr. Ramazan Sever ve Dr. Öğr. Üyesi Halil Fazıl Ercan’ın sunumlarıyla devam etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43