ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Polat: Arapgir'de 49 Öğretmen Açığı Var, Merkezde 1300 Fazla Var

Demokrasi ve Atılım Partisi Eğitim İşleri Başkanı Belkıs POLAT, Arapgir ilçesinde 49 öğretmen açığı varken merkezde 1300 öğretmen fazlası olduğunu belirterek Eğitimin öğretmen sorununu dile getirdi. 

16 Haziran 2022 03:41
Polat: Arapgir'de 49 Öğretmen Açığı Var, Merkezde 1300 Fazla Var

Demokrasi ve Atılım Partisi Eğitim İşleri Başkanı Belkıs POLAT, yaptığı açıklamada "Eğitim ve öğretim bireysel, toplumsal, ekonomik, siyasal işlevi ile birçok alanı etkilemektedir. Bu nedenle eğitimde “fırsat eşitliği” sağlanmalıdır. Öğretmen eksikliklerinin yanı sıra gelir grupları ve bölgeler arasındaki eğitimde fırsat eşitsizliği devam ettiği sürece ilerleme ve kalkınmada ivme kazanabilmesi mümkün olmayacaktır. Arapgir ilçemizde iş insanlarının yaptırmış olduğu okullarımızda 49 öğretmen açığının uzun süredir giderilememiştir. Merkezde ise yaklaşık 1300 öğretmen fazlası bulunmaktadır. Bu sorun sadece bir ilçemizle sınırlı olmadığı gibi Türkiye genelinde de yaşanmaktadır. Haksız rekabete neden olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığının Malatya ve Türkiye genelinde çözüme kavuşturamadığı bu sorun telafi edilemeyecek boyuta ulaşmıştır. Temel eğitimdeki oluşan sorunlar bir diğer kademeye taşınmaktadır. Bugünün eğitim ve öğretim sistemi günümüz ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılamamaktadır" dedi. 

Polat ayrıca "Eğitim giderlerinde ve kitap fiyatlarındaki artışlar anaokulu öğrencilerinden yükseköğretimdeki öğrenciye kadar her birinin yeterli kaynağa ulaşmalarının önünde engel oluşturmaktadır. Maddi kaygılar ve pandemi sürecinin telafi
eğitimlerinin yapılmaması öğrencilerde kaygı ve motivasyon eksikliği oluşturmaktadır. Öğretmenlerin mesleki
problemleri, çağdaş ve etkin bir eğitim politikasının olmayışı gibi birçok sorun hızla çözüme kavuşturulmalıdır.
Deva Partisi olarak karne sevinci yaşayan öğrencilere ve ailelerine tatillerini en güzel şekilde geçirmelerini diliyoruz.
Yükseköğretim sınavına girecek öğrencilere de başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.