ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Vali Şahin: Malatya'da İhalelerde İşleyiş Hızlanacak

Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’den Malatya valisi Hulusi Şahin’e Hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi. MGC yönetimi ile istişare eden ve talepleri dinleyen Vali Şahin, ihale süreçlerinde işleyişe hız vereceklerini işaret etti. Basın meslek kanunun çıkması gerektiğini kaydeden Vali Şahin Malatya'da sıkıntıları kısa sürede gidermek istediklerini söyledi. 

15 Haziran 2022 04:16
Vali Şahin: Malatya'da İhalelerde İşleyiş Hızlanacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanan valiler kararnamesiyle geçtiğimiz ay ilimize Batman’dan ataması yapılan vali Hulusi Şahin’e MGC Yönetiminden hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.

MGC Başkanı Vahap Güner ile MGC yönetimi tarafından Vali Şahin’e başarılar temennisinde bulunulurken, Malatya ile ilgili fikir alış verişi, Malatya’daki sorun ve sıkıntılar konusunda istişarelerde bulunuldu.

 Geçtiğimiz günlerde Vali Şahin tarafından kamu ihalelerinde ‘mevzuata uyun’ konusunda yayınlanan açıklama için MGC başkanı Vahap Güner, Vali Şahin’e teşekkürlerini iletti. Güner, "ihale yönetmeliği genelgeniz dolayısıyla sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz. Tüm ihalelerin Basın İlan Kurumu aracılığıyla ilan edilmesi isteğimizdir. İnterneti de kapsayan Basın kanunu ile ilgili teklif Mecliste görüşülüyor, böylece kayıt dışı olan internet medyası da kayıt altına alınarak Basın İlan Kurumu tarafından takip edilecek. Basın meslek yayasının çıkması içinde çalışmalar sürüyor. İletişim Başkanlığı tarafından verilen Basın kartları ve Basın plakaları kullanılması gerekiyor ve bu konuda bir talimat verilmesi de yararlı olacaktır. Basına haber akışı konusunda, bilgilendirme konusunda da sizlerin desteğinizi bekliyoruz" dedi. 

“MALATYA'DA ÖDENEK VAR”

Vali Şahin, Batman'da görev yaptığını orada ise projelerin olduğunu kaynak bulmakta sorun yaşadıklarını belirterek "Malatya'da ise sağ olsunlar siyasetçiler kaynağı getirmiş proje ihale edilememiş. Şİmdi burada ihaleleri genelgelerimiz ve talimatlar doğrultusunda süratle yapacağız. Malatya’daki ihaleler konusunda hemen bir çalışma i,çerisine girdik, çok memnun olduğum şey ihale ödenekleri konusunda hiçbir sıkıntı yok. Bu nedenle ihaleleri hızla yapacağız, Malatya'da işleri hızlandıracağız." dedii.

 “YENİ BASIN YASASI BİRAN EVVEL ÇIKMALI

Vali Hulusi Şahin, Malatya'da yasaların öngördüğü tüm kuralların işlemesi için çalıştıklarını belirterek "Basın Meslek kanunu bir an önce çıkarılmalıdır. Kimlerin gazetecilik yapacağına bazı kurallar getirlmesi gerekir. İletişin Başkanlığının verdiği Basın kartları ve trafik kartları konusunu inceleyip bir talimat verebiliriz. Herkes görevini yapmalıdır. Gazeteci gazeteciliğini yapacak, her önüne gelene bu yol açık olmamalıdır. Yargısız infa yapmak gazetecilik değildir. Gaze6tecilerin görevlerini yapması için bizler gerekli her koşulu sağlarız. Ziyaretiniz için sözlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43