ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Türk Kızılay’ı 154. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Kızılay Malatya şubesi, 11 Haziran 1868'de kurulan Türk Kızılay'ının 154. Kuruluş yıl dönümü kapsamında Malatya’da bir takım etkinlikler yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Kızılay Malatya Şube başkanı Dr. Harun Kurt, tüm Malatyalıları etkinliğe davet etti. 

10 Haziran 2022 07:29
Türk Kızılay’ı 154. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutluyor

Kızılay Malatya şubesi tarafından Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC)’ye ziyaret gerçekleştirildi. Kızılay üyelerini MGC Başkanı Vahap Güner ile Cemiyet Genel Sekreteri Bektaş Karaduman ve Sayman Onay Ozan karşıladı.

“ÇALIŞMALARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Ziyaret için teşekkürlerini ileten ve Kızılay’ın çalışmalarını yakinen takip ettiklerine dikkat çeken MGC Başkanı Vahap Güner; “Bizler de sayın Şube başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kızılay Malatya’nın özellikle gurur abidelerinden bir tanesi. Son yıllarda yaptığı yatırımlarla da Malatya’da bir Kızılay yatırım üssünün olduğunu da biliyoruz. Bir yönetim değişikliği ile görevi alan sayın Dr. Harun Kurt’a görevinde başarılar diliyoruz. Kuruluş yıldönümü dolayısı ile yapacakları etkinliklerinde başarılar diliyoruz. Kızılay’ın çalışmalarını takip ederek destek olmaya devam edeceğiz.” dedi.

“SOYKAN MEYDANINDA BULUŞALIM”

 Tüm Malatya halkını Kızılay’ın kuruluş yıl dönümü etkinliklerine davet eden Kızılay Malatya Şube başkanı Dr. Harun Kurt; “ Bugün Vahap Güner Başkanımızı ve Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettik. Kendilerine ev sahiplikleri ve nazik misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Malatya basınını yakından takip eden biri olarak Malatya’nın her köşesindeki bütün haberleri yaz, kış demeden doğru şekilde ve zamanında ulaştırılmasını sağlayan bütün bası mensuplarımıza bir Malatyalı olarak teşekkür ederim. Yaptıkları bu zorlu görevde başarılar ve kolaylıklar diliyorum.  Biz Türkiye Kızılay ailesi olarak 1868 yılından beri 154 yıllık bir geçmişimiz ile gerek Türkiye’nin bütün köşelerinde, gerekse dünyanın en uzak ülkelerinde yardıma ihtiyaç duyan bütün vatandaşlarımızın hizmetinde olduk. İhtiyaç duyulan her alanda, her konuda ihtiyaçları gidermek için yarışan bir kurum olduk. Türk Kızılay Malatya Şubesi olarak da kendisi de bir Malatyalı hemşerimiz olan Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık’ın öncülüğünde Malatya’daki faaliyetlerimize devam ediyoruz.  Malatya’nın her köşesine en uzak mahallelerine dahi ayni yardımları, nakdi yardımları, kurban bağışlarını, konserve, kavurma ve kıymaları, kıyafetleri ulaştırmaya devam ediyoruz.  Öğrencilerimize burs imkanı veriyoruz. Hastaların canlarını kurtaracak kan hizmetlerimiz faal bir şekilde devam ediyor.  İlimizde geçtiğimiz yıl faaliyetine başlayan Kızılay Sistem Yapı A.Ş. tarafından işletilen Prefabrik konteyner fabrikamız faaliyetlerine devam ediyor.  Biz de hem tanışmak hem ziyaret etmek, hem de 11 Haziran Kızılay’ın Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenleyeceğimiz etkinliğe davet etmek amacıyla Malatya Gazeteciler Cemiyetimizi ziyaret etmiş olduk.  Biz bugüne kadar Kızılay ailesi ve Malatya Şubesi olarak Malatya Basınımızın hep desteklerini gördük. Hem yürüttüğümüz faaliyetlerin halkımıza doğru bir şekilde ulaştırılmasında, hem de ihtiyaç sahiplerinin, yardıma muhtaç kişilerin yardımlarına koşma noktasında bizlere gösterdikleri destekten dolayı tüm basın mensuplarına, Sayın Başkanıma teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. 11 Haziran Cumartesi günü Yeni cami Meydanında akşam 18:30’da başlayacak olan Türk Kızılay’ın Kuruluş yıldönümü etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum. “ dedi.

“KAN SÜREKLİ İHTİYAÇ”

Kan stoklarıyla alakalı sorulan soruya yanıt veren Kurt;“İlimiz kan bağışı noktasında oldukça duyarlı ve hassas bir il. Ortalamaya baktığınız zaman İl nüfusuna oranla kan bağışında Türkiye 3’üncüsyüz. Pandemi döneminde oldukça düşük sayılardaydı. Geçtiğimiz ramazan ayında aylık 3200 ünite hedefimizin yarısına ulaşabildik. Ciddi oranda kan bağışında kan stokların düşüş yaşadık. ancak Ramazan Bayramından bugüne Malatya kadirşinaslığını ve hayırseverliğini gösterdi ve eksik kalan stoklarımızı tamamlamış olduk. Hepimizin bildiği gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Hiçbir zaman bitmeyecek bir ihtiyaçtır. Her an kanamalı kazalarda kan ihtiyacı devam ettiği için Malatyalı hemşerilerimizin kan bağışı noktasında hassasiyetinin devam etmesini diliyoruz.” Dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.