ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sulama Suyu Tepkisi

Yeşilyurt ilçesi Topraktepe mahallesinde bulunan arasi sulaması için yapılan ana sulama kapakları önünde bir araya gelen Dilek Mahallesi, Topraktepe, Sütlüce mahalle sakinleri arazilerini ve arazilerini sulayamadıkları gerekçesiyle isyan etti.   

08 Haziran 2022 19:53
Sulama Suyu Tepkisi

Yeşilyurt ilçesi Topraktepe mahallesinde bulunan ve buradan birçok mahallenin arazi sulamasının dağıtımı yapılan bölgede Dilek Mahallesi, Topraktepe, Sütlüce mahalle sakinleri bir araya gelerek ‘arazilerine su verilmediği, bu yıl Malatya’da yeteri kadar yağış alınmasına rağmen arazilere şuana kadar yansıtılmadığını’ ileri sürerek  tepki gösterdiler.

 “SUYUMUZU İSTİYORUZ”

Sulama sıkıntısı ile ilgili bilgi veren ve mahalle sakinleri adına tepkileri dile getiren Mehmet Kızıl; “Bu kanal 60 yıllık bir kanal. Bugüne kadar hiçbir sıkıntı çekmedik.  Bu su 5-6 mahalle yaklaşık olarak 20 bin dönüm arazi sulaması yapan bir sulama. Bugün gelmişler daha sulama başlamadan diyorlar ‘hiç su yok’ arazide mahsullerimiz kuruyor, adamlar sularımız kesiyorlar. Daha kuraklık yok, Temmuz ayı gelmemiş, daha Haziran’ın başındayız. Burada dönüşümlü olarak devamlı suyun akmasını istiyoruz.” dedi.  

Haber: Yeni Malatya Gazatesi Onay OZAN 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.