ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Birliği Yıpratmaya Çalıştılar

Yazıhan Hayvancılık OSB’deki son durum hakkında bilgiler veren Malatya Kırmızı et üreticileri birliği başkanı Mehmet Taneli; “alt yapı için biraz ödenek çıktı, ihale yapacağız ama öyle yıpratıcı şeyler söylediler. Birliğin orayı sattığını, birliğin orda yeri olmadığını söyleyerek, yıpratmaya çalıştılar.” dedi. 

07 Haziran 2022 11:57
Birliği Yıpratmaya Çalıştılar

 Geçtiğimiz Pazar günü güven tazeleyerek yeniden Malatya Kırmız et üreticileri birliği başkanlığına seçilen Mehmet Taneli, Malatya basını ile bir araya geldi.

“CEVAP VERDİLER”

Birlik başkanlığı ve yönetim seçimlerini ilk olarak değerlendiren Mehmet Taneli; “bizim sesimiz olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yoğun bir seçim süreci geçirdik, aslında bir buçuk yıl vardı seçime ama karşımızdaki insanlar acımasızca birliği yıpratmak ve sıkıntı için propaganda yaptılar. Ama üyelerimiz hakikaten o arkadaşlara cevabı verdiler.  Bugün birlik seçiminin kaybedeni olamaz, Malatya üretişi kazanmıştır. Biz rehavete kapılmayacağız, bize oy vermeyen kardeşlerimizin neden oy vermediğinin derdine düşüp, tekrar üyelerimizin güvenini kazanmak için çalışacağız” dedi.

“ÇEKİŞMEYE GİRMEYECEĞİZ”

Yazıhan Hayvancılık OSB’den neden tasfiye edildiniz sorusuna yanıt veren Taneli; “Yazıhan Hayvancılık OSB 7 yıldan beri gelen vali, kaymakam, ticaret sanayi odası, ticaret borsası,  Yeşilyurt Battalgazi, Büyükşehir Belediyeleri ve Malatya Valiliğimizin koordinesinde hepimiz bunun Malatya’da gerçekleşmesi için ciddi anlamda çaba sarf ettik.  Emeği geçen ve destek veren bütün valilerimize teşekkür ediyorum. Siyasilerde destek verdi, fakat alt yapı için biraz ödenek çıktı, ihale yapacağız ama öyle yıpratıcı şeyler söylediler. Birliğin orayı sattığını, birliğin orda yeri olmadığını söyleyerek, yıpratmaya çalıştılar. Bu yeri dile getiren zaten birliktir. Benim karşımda olanlardan hangisi oraya ben bir adım attım diyebilir.  Şuanda ben oranın müdürüyüm. Bana dediler sen üniversite mezunu olmadığın için müdürlük olamazsın. Ama kanunda şöyle diyor, alt yapısı yapıldıktan, inşaata başladıktan sonra olur diyor. Ben üniversite mezunu değilim. Pasifiz edildim. Bazı sıkıntılar var, ümit ediyorum sağduyulu arkadaşlarımız bazı şeyleri göze alacaklardır. Kirli siyasetle beni ve birliği karalamak istediler. Yapılacak olan Türkiye’nin en büyük hayvancılık organize sanayi bölgelerinden, Malatya’yı şaha kaldıracak 2 bin civarında insana istihdam kapısı açacak büyük bir proje. 100 milyonluk bir proje, benim yada bir kişinin eseri değil herkesin burada emeği var. Biz çekişme işine girmeyeceğiz.” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43