ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeşilyurt Kiraz Festivali 24 Haziran’da Yapılacak

Yeşilyurt Kiraz kültür ve spor festivali 24-25-26 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar, 27’cisi düzenlenecek olan festivale kapsamlı bir şekilde hazırlandıklarını ifade etti. 

06 Haziran 2022 17:44
Yeşilyurt Kiraz Festivali 24 Haziran’da Yapılacak

Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar beraberinde Belediye başkan yardımcısı Erkan Dikenli ve belediye basın müdürü Orhan Atak ile birlikte gazetemize ziyaret gerçekleştirdi. 
Çınarı gazetemiz imtiyaz sahibi Bektaş Karaduman, sorumlu yazı işleri müdürü Vahap Güner ile gazete çalışanları karşıladı. 
Yeni Malatya Gazetesi imtiyaz sahibi Bektaş Karaduman ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Vahap Güner ile Gazete çalışanları Kayhan İnceoğlu, Remzi Hayta, Hasan Korkmaz, Onay Ozan, Tahir Özçelik tarafından karşılanan Yeşilyurt Beleidye Başkanı Mehmet Çınar açıklamalarda bulundu. MGC Başkanı ve Yeni Malatya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Vahap Güner, Yeşilyurt Belediyesinin çalışmalarını yakındna takip ettiklerini ve sosyal belediyecilik çalışmalarını takdir ettiklerini ifade etti. Malatya yerel basınına Yeşilyurt Beleidyesinin önemli destekler verdiğini kaydeden Güner, resmi ilan yayınlama konusunda Yeşilyurt'un ön sıralarda yer aldığını ifade etti.  
“GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİSİ”
Geçtiğimiz haftalarda küçük bir operasyon geçiren Bektaş Karaduman’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan Yeşilyurt belediye başkanı Mehmet Çınar; “Yeni Malatya gazetesinin sahibi Bektaş Karaduman, dostları ile birlikte bizleri karşıladı. Bu güzel misafirperverlik ve karşılamadan dolayı kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Malatya’mızın duayen gazetecilerinden değerli büyüğümüz Haydar beyin emeklerini, anısını, geçmişini, onun yapmış olduğu çalışmaları da en iyi şekilde devam ettiriyor. Yakın zamanda küçük bir operasyon geçirdi. Rabbim kendisine şifalar versin. Malatya’mızda yerel basınla hemen hemen her gün karşılaşıyoruz. Bir projeden, bir açılışta mutlaka bir araya geliyoruz. Bugünde güzel bir nezaket ziyareti oldu. Yeşilyurt’ta yürütmüş olduğumuz çalışmalardan biz bahsettik. Kendileri akıllarına takılan yada öğrenmek istedikleri ne varsa onları bizlere sordular. Bizde bilgilendirmelerde bulunduk. Güzel bir uyum içerisinde ve güzel birliktelikle 3 yılımızı yeni dönemde geçirdik. Bu dönem içerisinde de gerçekten hem Malatya’mızın, gelişmesi noktasında basınımız bizim yapmış olduğumuz çalışmaları hem yerelde halkımıza anlatma ve ulusala taşıma noktasında çok büyük bir özveri gösterdi. Bundan dolayı da başta Bektaş bey olmak üzere diğer bütün basın kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ” 
Yeşilyurt için var gücüyle çalıştıklarını işaret eden Çınar; “Yeşilyurt’umuz her alanda kendini kanıtlamak, marka olmak ve ifade etmek, şehri güçlendirmek, büyütmek için elinden geleni yapıyor. Sürekli risk alıyor, yeni alan açıyor, farklı projelerle gündemde kalmaya gayret ediyor. Şuanda hem fiziki belediyecilik, hem sosyal belediyecilik, hem kültürel belediyecilikte, hem de tarım anlamında önemli mesafeler aldık. Artı gastronomi, spor ile ilgileniyoruz. Kadın aile müdürlüğümüz gayreti ile kadınlarımıza yönelik etkinliklerle sürekli bundan sonrada bölgemizi geliştirmeye gayret edeceğiz.” dedi. 
FESTİVAL HAZIRLIKLARI
Haziran sonlarına doğru yapılması planlanan Kiraz festivali hakkında bilgi veren Çınar;“İnşallah 24 Haziran itibariyle Malatya’mızda tekrardan kiraz, kültür ve spor festivali adı altında geleneksel olarak devam eden festivalimizin bu yıl inşallah 27’cisini yapacağız. Bu vesileyle de şimdiden duyurmuş olalım. 24-25-26 Haziran tarihlerinde 3 gün boyunca ana etkinlikler olmak üzere öncesinde ve sonrasında yine mahallelere yaygın bir şekilde şehrimizin tanıtımına yönelik hem organizasyon, hem halkımızın yaz döneminde bir nebze olsun rahatlamasına ve onların moral, motivasyonunu yükseltmek içinde çeşitli konserler, etkinlikler, spor müsabakaları ve çeşitli faaliyetlerle inşallah hep birlikte olacağız. Bu vesileyle de onu da hatırlatmış olayım.” diye konuştu.
“77 PROJE BİTİRDİK”  
Seçim vaatlerinin üzerine birçok projeye imza attıklarını da söyleyen Çınar; “Şuan için Yeşilyurt bölgesinde seçim döneminde vaatte bulunduğumuz 45 projenin üzerine 32 proje ekledik. 77 projemizi bitirdik. Devam eden birçok projemiz var. Onlarla ilgili de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.  İnşallah Yeşilyurt’umuz yapacağımız çalışmalarla da şehrimiz içerisinde ve ülke genelinde hak etmiş olduğu yerlere geleceğine inanıyorum. Sadece tanıtım ile ilgili biraz eksiğimiz var. İnşallah buradaki dostlarımızla bu anlamdaki hünerlerini, deneyimleri ile bu tanıtımları halka sunarlarsa da bu katkıları ile birlikte daha da bilinmiş olacağız. Yapmış olduğumuz çalışmalarımızın halka ulaşması noktasında da ilerlemiş olacağız.” Şeklinde konuştu. 
“GÜZEL BİR BİNA OLACAK”
Yeni hizmet binasındaki çalışmaları da değerlendiren Çınar, konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Belediye hizmet binamızın kaba inşaatı bitmek üzere.  Bir taraftan duvar çalışmaları, bir taraftan tesisat çalışmaları, elektrik tesisatı, havalandırma tesisat çalışmaları bitmek üzere.  Bugün millet bahçesinin ihalesini alan müteahhit orayla ilgili şantiye kurulum aşamalarını da tamamlamak üzere. İnşallah Allahtan bir sıkıntı olmazsa, işte şu an için olumsuz bir durum yok. İstediğimiz seviyede gidiyor.  Yüzde olarak belki seviyeyi tam olarak belirleyemeyiz ama ortalama yüzde 50’lerdedir. Tahminimce toplam böyle kaba inşaat olarak. Birinci etap yüzde 100 bitti onu söyleyeyim. Yapmış olduğumuz ihale yüzde 20-30’larda. İnşallah bittiğinde 22 bin 500 metrekarelik fonksiyonlu maksimum verimlilikte yer kaybı olmayan, Yeşilyurt belediyemizin bütün birimlerinin bir arada olduğu, şehrimize, bölgemize yakışır bir eser olarak halkımızın hizmetinde olacaktır. Biz de dört gözle bitmesini bekliyoruz. Bitmesi için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bütün olumsuzluklara, imkansızlıklara rağmen mutlaka belediye hizmet binamızla özel olarak ilgilenip ilerletmeye de gayret gösteriyoruz.”

Haber:ONAY OZAN

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.