ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Dünya Çevre Günü Çevre Yürüyüşü ile Kutlandı

Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘İlk Adım Çevre Yürüyüşü’ İlimizde de düzenlendi. 

06 Haziran 2022 18:58
Dünya Çevre Günü Çevre Yürüyüşü ile Kutlandı

1-7 Haziran tarihleri arasında çevre bilincine ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında organize edilen ‘İlk Adım Çevre Yürüyüşü’ İl Protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

15 Temmuz Meydanından başlayan yürüyüş; Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Millet Bahçesinde sona erdi.

‘Dünya Çevre Günü’ ve ‘Türkiye Çevre Haftası’ olması sebebiyle bütün Türkiye'de olduğu gibi bugün aynı saatte Malatya'da bir çevre yürüyüşü etkinliği yapıldığını söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Hulusi Şahin, il protokolü ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, gençlerle beraber bir farkındalık oluşturulması, çevre bilincinin tekrar ülkemizin, şehrimizin gündemine getirilmesi için bu yürüyüşün gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çevre bilincinin olmazsa olmazımız olduğunu, çevreye yeteri kadar duyarlı olunmadığı takdirde evlatlarımıza bırakacak çevre kalmayacağını, dünya nüfusunun hızla arttığını bununla beraber kaynakların hızla tükendiğini belirten Vali Şahin; Bilinçli ve duyarlı bir yaşam tarzını benimsemezsek şu andaki yaşam tarzımızın sürdürülebilir olamayacağını söyledi.

Sıfır Atık ile ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın kıymetli eşleri Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde uzun zamandır özellikle kamu kuruluşlarında titizlikle devam eden ‘Sıfır Atık’ çalışmalarının olumlu sonuçlarının görüldüğünü, Kamu Kuruluşlarında son birkaç yıldır sıfır atık ile ilgili çalışmaların tam ve doğru bir şekilde işlendiğini söyleyen Vali Şahin, “Sıfır Atık Projesini şehirlerimizde en iyi şekilde uygulayarak vatandaşlarımızı da teşvik edip bu konuya katılımlarını sağlayabilirsek gerçekten çevreye duyarlı çok önemli bir iş yapmış olacağız” dedi.

Program, Sıfır Atık Projelerinin sergilendiği ve çevre bilincinin arttırılması amacıyla kurulan stantların gezilmesi ile sona erdi.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43