ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çine Belediye Başkanına Karaciğer Nakli Yapıldı

Aydın'ın Çine ilçesinin Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer'e İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Enstitüsünde 17 Şubat'ta karaciğer nakli yapıldı. Başkan Dinçer tedavisinin ardından taburcu edilirken "Bu benim ikinci dünyaya gelişimdir" dedi.  

29 Nisan 2022 00:19
Çine Belediye Başkanına Karaciğer Nakli Yapıldı

Çine ilçesinin Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle hava ambulansıyla 10 Şubat'ta Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirilerek Karaciğer Nakil Merkezinde tedavi altına alındı. Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz'ın kontrolünde tedavisine başlanan Başkana bir vatandaşın donör olması nedeniyle, 17 Şubat'ta karaciğer nakli yapıldı. Yaklaşık 3 ay tedavisi devam eden ve Hastaneden taburcu edilen Başkan Dinçer teşekkür etti.

"BENİM İÇİN İKİNCİ BİR HAYAT MALATYA’DA BAŞLADI"
Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise bugüne kadar ilk kez hastalandığını ve soluğu Malatya’da aldığını belirterek “Hastanelere pek uğramadım. Benim için ikinci hayat Malatya’da başladı. Birinci doğumum 16 Ekim 1973 Aydın-Çine’dir. İkinci doğumum ise 17 Şubat, Malatya olmuştur. Burası benim ikinci evim oldu, bundan sonra çok sık olarak gelip Malatya'yı gezeceğim. Hastalığım süresince dışarıya çıkamadım. Normalde Aydın’a dönüşte hemen göreve başlamam lazım ama Sezi Hocam  bana 'Bayram önü hemen kalabalığa girme' dedi. Eğer hocam uygun görürse bayramdan sonra tekrar görevime başlayacağım" diye konuştu.
“KARACİĞERİ SORUNSUZ ÇALIŞIYOR”
Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Başkan Dinçer’in Malatya’ya getirilişinde  karaciğerinin fonksiyonunu kaybetmeye yakın olduğunu belirterek “Yapılan incelemelerin ardından riskleri alarak zaman kaybetmeden nakil işlemine başladık. Donör de Çine'den gelince nakli 17 Şubat'ta gerçekleştirdik. Ameliyat sonrası da çok uzun bir süre yoğun bakımda kaldı. Böbrekleri diyalizle çalıştı. Gelinen noktada akciğerleri artık normal bir insan gibi nefes alıyor. Böbrekleri ve karaciğeri sorunsuz çalışıyor" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.