ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Don Nedeniyle Kayısı Ağaçları Büyük zarar gördü

Malatya'da önceki gün gece eksi 5 derecelere kadar inen hava sıcaklığı Malatya'da çiçek açan kayısı ağaçlarının zarar görmesine neden oldu. Kale, Battalgazi, Yazıhan, Darende ve Akçadağ'dan yoğun bir şekilde don haberleri gelmeye başladı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu konuyu meclis gündemine taşıyarak hasar tespiti yapılmasını istediler. 

14 Nisan 2022 11:25
Malatya'da Don Nedeniyle Kayısı Ağaçları Büyük zarar gördü

Meteoroloji bölge Müdürlüğünün günler öncesinde uyarduğı don olayı 13 Nisan'ı 14 Nisan'a bağlayan gece gerçekleşti. Çiçek ve çağala döneminde olan kayısı ağaçları yer yer eksi 5-6 dereceye kadar inen hava sıcaklığı bölgesel don olaylarına neden oldu. Baskil, Kale, Battalgazi, Yazıhan, Darende ve Akçadağ ilçelerinde kayısıların yandığı heberleri gelmeye başladı. Kayısı ağaçlarında rekolteyi etkileyecek düzeyde don olayının gerçekleştiği ve kayısı da beklenen hasadın çok düşeceği belirtildi. Malatya Milletvekilleri konuyu meclis gündemine taşıdılar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.