ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Akçadağ’da Ahlat Ağaçlarına Armut Aşılanıyor

Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Akçadağ ilçesinde Ahlat Ağaçlarına Armut Aşılama Çalışmalarını sürdürüyor. 

14 Nisan 2022 10:12
Akçadağ’da Ahlat Ağaçlarına Armut Aşılanıyor

Tarım Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü 2021 Yılı Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi gereği, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi amacıyla başlayan ve bu sene de devam eden "Akçadağ Armudunun Alternatif Ürüne Dönüştürülmesi Projesi" kapsamında 2022 yılı aşılama çalışmaları devam ediyor.

Proje ile ilgili Malatya İl Tarım Orman Müdürü Tahir MACİT; "Bu proje ile doğal ekoloji içinde bulunan Ahlat ağacına Akçadağ Armudunun aşılanması ile Ahlat ağaçlarının, katma değeri yüksek alternatif ürüne dönüştürülmesi ve bu sayede uygulama bölgesinde yaşayan üreticilerin ekonomik olarak kazanç elde etmesi, ayrıca ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı sağlanması amaçlanmıştır. Akçadağ ilçemiz Kozluca ve Darıca mahallelerinde 2021 yılında 12.500 adet ahlat ağacına armut aşılaması yaptık. Aşılarımızın tuttuğunu görüyoruz. Bu senede 5.000 ahlat ağacına armut aşılamasını yapmayı planlıyoruz. 2021 ve 2022 yılı ile birlikte toplam 17.500 ahlat ağacı aşılanarak ekonomik getirisi yüksek olan Akçadağ armuduna dönüştürülmüş olacak, böylece atıl durumda olan, sulamanın, suni gübrenin, ilaçlamanın yapılmadığı bu arazilere Akçadağ Armudunun iyi adapte olması ile ürün elde edilebilecek ve ekonomiye kazandırılacaktır. " dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.