ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çiçek Açan Kayısı Ağaçlarında Don Korkusu

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü 12 Nisan'da başlayarak 17 Nisan'a kadar devam edecek günlerde Malatya ve çevresinde hafif, orta ve kuvvetli don olayı meydana geleceğini açıkladı.  

11 Nisan 2022 11:25
Çiçek Açan Kayısı Ağaçlarında Don Korkusu

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada 12 Nisan Çarşamba ile 17 Nisan Pazar günleri arasında Malatya, Elazığ, Adıyama, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde gece ve sabah saatlerinde hafif, yüksek kesimlerde orta, yer yer kuvvetli zirai don riski bulunduğunu bildirdi. Özellikle kayısı üreticileri başta olmak üzere yetkililerin ve çiftçilerin tedbirli olmalarını isteyen Meteoroloji yetkilileri beklenen don olaylarını şöyle sınıflandırdılar:
 
Zirai Don Sınıflandırması, 2 m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması;
Hafif don: 0 °C ila -2,2 °C,
Orta kuvvette don: -2,2 °C ila -4,4 °C
Kuvvetli don: -4,4 °C’den daha düşük.
 
KAYISILAR ÇİÇEK AÇTI
Meteoroloji don uyarısı yaparken kayısı ağaçları da tamamen çiçek açtı. Kayısının en çok zarar gördüğü ilkbahar donlarından etkilenmemsi için gerekli tedbirlerin alınması istense de şiddetli donlar kayısı ağaçlarına büyük zarar vererek rekolteyi etkiliyor. Çiçek açan kayısı ağaçlarını korumak için üreticiler yoğun çaba harcıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.