ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

TEKEL FABRİKASININ SAATİNE NE OLDU?

TEKEL Malatya Sigara Fabrikası yıllarca Malatya'ya hizmet verdi, ekmek verdi, iş verdi. Sonra özelleştirme adıyla satıldı gitti. Cumhuriyet dönemi,nin en önemli üretim tesisi olan Tekel Malatya Sigara Fabrikası kurulurken, İstasyon Caddesine bakan tarafına büyük bir saat yerleştirilmişti. Saat yurt dışında özel olarak yaptırılmış ve getirilip binanın görünen yüzüne duvara monte edilmişti. O yıllarda herkeste saat yoktur. Yoldan geçenler saate orada bakarlardı. Saati görmek için Tekel binası önüne kadar yürüyenler dahi olurdu.  

03 Mart 2020 12:47
TEKEL FABRİKASININ SAATİNE NE OLDU?

Malatyalı iş insanı değerli ağabeyimiz Yaşar Öncan "evimiz hemen Tekelin karşısındaydı. Saate bakmak için Tekele bakardık. O saatin bizde büyük anıları var. Şimdi o saati bulsam, parayla satın alır, getirir Malatya'nın en görünen yerine yerleştirmek isterim. O saat nereye gitti bilmiyorum" diye her gördüğümüzde sitem eder. Tekel Fabrikasını yıkanlar saatin bulunduğu duvarı yıkarak saatin gövdesini çıkarıp götürmüşler. Rakamları ise yerinde bıranmışlar. Çünkü önemli olan o saatin gövdesidir. Sahi bu saat kimde ise bize haber yollasın iyi bir müşterisi var. 

Tekelin o antika ssatini arıyoruz. Bilen var mı? Bizi arasın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.