ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arguvan'da 35 üreticiye tohumluk nohut dağıtıldı

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2022 yılı projeleri kapsamında "Nohut Üretimi İle Nadas Alanları Yeşilleniyor Projesi" çerçevesinde tarım arazilerinin kullanımının yaygınlaştırılması için Arguvan'da 35 üreticiye yaklaşık olarak 21 ton göksu nohut tohumu dağıtımı yapıldı. 

08 Nisan 2022 13:05
Arguvan'da 35 üreticiye tohumluk nohut dağıtıldı

Nohut dağıtım programına İl Müdürümüz Tahir Macit, Arguvan Kaymakamı Kemal Ülkü, İl Müdür Yardımcımız Ahmet Turan Karaca, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Demet Köksal, Arguvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Gazi Karadağ, Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ile üreticilerimiz katıldı.

İl Müdürümüz Tahir Macit; "Yüzde 75'i Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından desteklenen bu proje ile İl Müdürlüğü olarak bitkisel üretim faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve verim arttırıcı faaliyetlerde bulunarak, bölgeye uygun görülen tohum çeşitleri ile ekili alanlarımızın azami düzeye çıkarılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. "Nohut üretimi ile nadas alanları yeşilleniyor projemiz" kapsamında nohut dağıtımımızı gerçekleştiriyoruz, bu projenin üreticilerimiz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." dedi.

Arguvan İlçe Kaymakamı Kemal Ülkü ise; bu tür desteklerin üretimi daha da arttıracağına dikkat çekerek, Devletin her alanda olduğu gibi tarım sektöründe de çeşitli desteklemelerle üreticinin yanında olmaya devam ettiğini görüyoruz" dedi. Projeden dolayı Tarım ve Orman Bakanlığımıza, İl, ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüze teşekkür etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.