ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MGC'den Kaymakam Duran'a Ziyaret

Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Duran, UNESCO Kalıcı listesine Arslantepe’nin alınmasıyla birlikte bölge turizminin yeniden planlanması gerektiğini söyledi.  

20 Mart 2022 14:46
MGC'den Kaymakam Duran'a Ziyaret

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Vahap Güner ve Yönetim Kurulu üyesi Remzi Hayta Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Duran’ı ziyaret etti. Kaymakam Duran Battalgazi ilçesindeki turizm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslantepe’nin Dünya turizmine tanıtılması amacıyla geniş bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Battalgazi Kaymakamı Abdulkadir Duran, Araslantepe’nin hemen yanında Divriği Ulu Cami ve Nemrut Dağı Eserlerinin yakın mesafede olduğunu belirterek “Bölge illerin turizmini bu eserleri göz önüne alarak planlamalıyız. Unesco kalıcı listesinde yer alan Divriği Ulucami- Orduzu-Arslantepe-Nemrut Dağı ve Göbeklitepe tarihi eserlerine ulaşımı kolaylaştıracak bir turizm planlamasına ihtiyaç var. Malatya’dan Nemrut’a zaten gidiliyor, oradan doğrudan Göbeklitepe’ye gidecek ulaşım planlamasına ihtiyaç var. Turizm bir ülkenin en önemli kalkınma kalemlerinden bir tanesidir. Bu bölge illerimizin turizm planlaması ve ulaşım planlaması yapıldığında tüm iller daha fazla kazanacaktır. Bu nedenle Bölge illerinin yöneticileri bir araya gelerek bu konuda gereken çalışmaları ivedilikle yapmalıdırlar” dedi.

Battalgazi ilçesinin tarihi bir bölge olduğunu kaydeden Kaymakam Duran “Battalgazi ilçemiz yıl boyunca binlerce ziyaretçi, ağırlamaktadır. Ancak bunu daha da artırmak gerekiyor. Yanı başımızdaki Arslantepe’nin Dünya kalıcı listesine alınması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Arslantepe ile birlikte Battalgazi ilçemizde tüm dünyaya tanıtılacaktır. Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder bu konuda önemli bir proje hazırlamaktadır. Battalgazi meydan projesiyle ihtiyaç duyulan bir çok sorunda çözülmüş olacak. Turizm gelirlerini artıracak, ihtiyaçlara cevap verecek projeyle Battalgazi ilçemiz cazibe haline gelecektir” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.