ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

‘Aslantepe’yi, Göbekli Tepe gibi tanıtmalıyız’

Malatya’nın 5 Yıldızlı Hoteli olan Mövenpıck Hoteli Genel Müdürü Ahmet Kaan Kaya, Malatya’nın önemli turizm değerlerine sahip olduğunu belirterek “Malatya’da Unesco Dünya Mirasi listesine alınan Arslantepe’yi öne çıkararak Göbekli Tepe örneğinde olduğu gibi tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor” dedi. 

04 Mart 2022 18:45
‘Aslantepe’yi, Göbekli Tepe gibi tanıtmalıyız’

Şanlıurfa’da yıllarca çalıştıktan sonra Malatya’daki 5 Yıldızlı Mövenpıck Hotel Genel Müdürlüğüne atanan Ahmet Kaan Kaya 25 yıllık sektör deneyimiyle yurt içi yurt dışı  uluslararası bir çok otelde çalıştıktan sonra tecrübesini Malatya’da göstermek istediğini söyledi. 
Malatya’nin çok sayıda değerlere sahip olduğunu kaydeden Kaya,  Malatya’da son yıllarda keşfedilen Aslantepe ile dünya arenasında yer almak istediklerini söyledi.  
“ASLANTEPE İLE TURİZMDE HAK ETTİĞİMİZ YERE GELECEĞİZ”
Unesco Dünya Mirasına kabul edilen Aslantepe’nin Şanlıurfa’daki Göbekli Tepe’de olduğu gibi tarihe ışık tutacağını kaydeden Mövenpıck Hoteli Genel Müdürü Ahmet Kaan Kaya “Özellikle Aslantepe Unesco dünya mirasına kabul edilmesiyle, üzerinde çok çalışılması gereken ve herkese önemi ve değerinin anlatılması gerekiyor. Dünya da insanlık tarihi açısından Göbekli tepeden sonra Aslantepe’nin de birbirine bağlantılı ve bir o kadar önemli olduğunun anlatılması tanıtılması ve tüm dünyadaki nitelikli turistlerin buraya getirilmesi konusu üzerinde çalışmalar yapılması gerekiyor. Biz Hotel olarak işe buradan başlayacağız. Tün dünyaya tanıtım yapmak istiyoruz” dedi. 
“İTALYA’DA TANITIMA BAŞLAYACAĞIZ”
Malatya’nın konaklama konusunda hiçbir sıkıntısı olmayan şehir olduğunu ifade eden Kaya, Aslantepe’nin İtalyan arkeologlar tarafından dünya tarihine kazandırıldığını ifade ederek “Malumunuz Aslantepe’nin keşfinde İtalyan arkeologlar yıllarca çalıştılar ve sonunda tarihi aydınlattılar. Bizde bu nedenle 2022 yılında İtalyan Turizm acentelerine ve İtalyanlara yönelik bir tanıtım yapacağız. İtalyanlar Aslantepe’yi keşfetmelerinden dolayı buraya ilgi duyacaklar ve ziyarete geleceklerdir. Bize düşen bu ilgiyi ve seyahatleri daha cazip hale getirmektir. Bununla ilgili çoz özel çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.