ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Ünlü Komedyen Yasemin Yalçın Pütürge Lisesinde

Ünlü komedyen Yasemin Yalçın Pütürge Lisesinde öğrenci iken... 

28 Şubat 2022 20:33
Ünlü Komedyen Yasemin Yalçın Pütürge Lisesinde

Haber ve röportajlarda İstanbul doğumlu diye yazdılar. Oysa o Pütürge ilçesi doğumlu Yasemin Yalçın'dır.  5 Ağustos 1959 yılında Pütürge ilçesinde doğmuştur, lise öğretimini bile Pütürge Lisesinde tamamlamıştır. 1979 Yılında Pütürge Lisesi Öğrencisi olan Yasemin Yalçın'ın aşağıdaki resmini Pütürgeli hemşerimiz Turan Varan paylaştı. Lisede bir de Vites Vokal Grubu diye de tahtaya yazmışlar... 1982 Yıulında Liseden mezun olan Yalçın İstanbul Belediye Konservatuarına girmeyi başrdı. İşte o Lisedeki resim: (Turan Varan)

Yıl 1980 Olmuş, işte bir resim daha. Yanında Pütürge lisesi yazıyor. Yasemim Yalçın ve arkadaşları birarada. (Resim: Turan Varan)

1988 yılında Demet Akbağ ile beraber bir reklam filminde oynadı. Kenter Tiyatrosu'nda çalıştı. Birçok film ve tiyatro oyununda bulunan oyuncu, 2009 yılında Suzan Kardeş tarafından çıkarılan Makyaj Odası Şarkıları albümünde seslendirdiği Taht Kurmuşsun Kalbime adlı şarkı ile albümde yer almıştır. Kızı Eda'nın şeker hastalığına yakalanması sonrasında tiyatroya ara vermiştir. Daha sonra Oyunun Oyunu adlı tiyatro oyunuyla tiyatroya geri dönmüştür. 1991 yılında En İyi Komedyen ödülünü almıştır. Yasemince adlı kült TV klasiğinde yıllarca değişik karakterler canlandırmıştır. En bilinenleri Sürahi Hanım, Gülazer, Kakılmış, Şuayip, Alican ve Başbayan'dır. 
OYNADIĞI OYUNLAR:

Oyunun Oyunu : Michael Frayn - BKM : 2008, Artiz Mektebi : Müjdat GezenKandemir Konduk - Şan Tiyatrosu - 1988

ROL ALDIĞI DİZİLER VE FİLMLER:Vezir Parmağı, Mihrap Yerinde, Yasemin Yalçın ile Yılbaşı Özel 2011, Yasemince, Aman Annem Görmesin, AB'nin Yolları Taştan, Sana Bayılıyorum, İnce İnce Yasemince, Yaseminname,  Haşlama Taşlama,  Varyemez, Bir Başka Gece, Talih Kuşu, Babamız Eğleniyor   

ÖZEL HAYATI:

Yasemin Yalçın ilk evliliğini Halil Ateşler ile yapmıştır. Bu evliliğinden Eylül Atesler adında kızlar vardır. Çift, 1986 yılında boşanmıştır.

Yalçın, ikinci kez nikah masasına kendisi gibi oyuncu olan İlyas İlbey ile oturmuştur. Çiftin 1998 doğumlu olan Eda İlbey adında kızları vardır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.