ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Akçadağ Ziraat Odası Çekirdek kırma tesisi kurdu

Akçadağ Ziraat Odası başkanlığı farkındalık yaratan projeleriyle dikkat çekti. Çekirdek kırma tesisi kuran Oda, kayısı Kükürtleme ve kurtma odası projesiyle de çiftçilere hizmet verecek.  

14 Ocak 2020 23:08
Akçadağ Ziraat Odası Çekirdek kırma tesisi kurdu

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Süleyman Poyraz kayısı üreticilerine hizmet etmek için DAP'dan sağladıkalrı destekle projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.

Akçadağ'da 12 bin 400 çiftçi olduğuna işaret eden Poyraz "kayısı üreticilerimize hizmet vermek için Kayısı çekirdeği kırma ve eleme tesisisni hizmete soktuk. 4 ton yaş kayısıyı 4 saat gibi sürede kükürtleyen kükürt odası ile kurutma odasını da kurduk. Çiftçilerimizde bun tesisileri bahçelerine kurabilirler. Standart kükürtleme için çiftçilerimizi de eğiteceğiz" dedi. 

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Poyraz Kayısı paketleme tesisi içinde proje hazırladıklarını ve bu yıl bu projeyide hayata geçireceklerini söyledi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.