ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Atatürk'ün Malatya'ya Gelişinin 91. Yıl Dönümü Kutlanacak

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Malatya'ya gelişinin 91.Yıl dönümü 13 Şubat Pazar günü Malatya'da törenle kutlanacak. 

11 Şubat 2022 10:47
Atatürk'ün Malatya'ya Gelişinin 91. Yıl Dönümü Kutlanacak

Malatya Valiliği’nin hazırladığı programa göre Ata’nın Malatya’ya gelişinin 91. yıldönümü 13 Şubat 2021 Pazar günü saat 10:00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak.  Saygı duruşuna müteakip askeri bando eşliğinde öğrenciler ve törende hazır bulunanlar tarafından İstiklâl Marşı söylenecek. Valilik Protokol Şube Müdürlüğü’nce hazır edilecek Anıt Şeref Defteri Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından yazılacak. Çelenk sunma törenini müteakip Atatürk Evi ziyaret edilecek. Saat 10.30’da ise Battalgazi Halk Eğitim Merkezinde anma töreni düzenlenecek.

ADD KONFERANS DÜZENLİYOR

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şubesi tarafından ADD Genel Başkanı Hüsnü Bozkurt ve Prof.Dr. Yalçın Karatepe'nin katılacağı "Atatürk ve İktisadi Politikaları" konulu konferans 13 Şubat Pazar günü saat 14.00'de İstasyon Virajındaki Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kemal Sunal Salonunda yapılacak. Malatyapark AVM'de ise Atatürk Anısına Fotoğraflarla Malatya Sergisi açılacak. 

Kutlama programı:

A-ÇELENK SUNMA TÖRENİ Saat:10.00

1. 13 Şubat 2022 Pazar günü saat 10.00’da Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni yapılacaktır.

2. Atatürk Anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenkleri sunulacaktır. Siyasi Partiler, Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları ile Sivil Toplum Kuruluşları Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. maddesinin 6. fıkrası çerçevesinde çelenklerini sunabileceklerdir.

3. Çelenklerin sunulmasından sonra tören sunucusunun daveti üzerine saygı duruşu yapılacaktır. Saygı duruşunu müteakip askeri bando eşliğinde öğrenciler ve törende hazır bulunanlar tarafından İstiklâl Marşı okunacak bu esnada şanlı bayrağımız göndere çekilecektir.

4. Valilik Protokol Şube Müdürlüğü’nce hazır edilecek Anıt Şeref Defteri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin GÜRKAN tarafından yazılacaktır. 

                5. Atatürk Anıtına konulan çelenklerin 13 Şubat 2022 günü saat:17.00’den sonra ilgililerince kaldırılması  

                 sağlanacaktır.

                B- ATATÜRK EVİ’NİN ZİYARETİ: Saat:10.15

  1. Çelenk sunma törenini müteakip Atatürk Evi ziyaret edilecektir.

         C-BATTALGAZİ HALK EĞİTİM MERKEZİ SALONUNDAKİ TÖREN

            (Atatürk Evi Yanı) Saat:10.30

  1. Günün Anlam ve Önemine dair; Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN’ın konuşmaları,
  2. Günün Anlam ve Önemine dair; Sayın Vali Aydın BARUŞ’un konuşmaları,
  3. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Belirlenen 1 öğrenci tarafından şiir okunması,
  4. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen bir öğretmen tarafından    “Malatya ve Atatürk “ konulu sunumun yapılması

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.