ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Atatürk büstüne yönelik saldırıya tepki

Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Başkanı Fevzi Şahin Malatya Kernek Anadolu lisesinde Atatürk büstüne yönelik yapılan saldırıya tepki göstererek olayın faillerinin yakalanmasını istedi. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz'da saldırıya tepki gösterdi. 

10 Şubat 2022 08:45
Malatya'da Atatürk büstüne yönelik saldırıya tepki

Sosoyal Medya hesabından Kernek Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan Atatürk büstüne yönelik saldırı olayı hakkında bilgiler veren Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı Fevzi Şahin açıklamsında "Bu gün 10.02.2022 tarihinde Yeşilyurt ilçe Milli Eğitim müdürlüğümüze bağlı Kernek Anadolu Lisesinde Atatürk büstüne kimliği belirsiz vatansız, vicdansız, milli haysiyetten yoksun kişi veya kişiler tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce yakalanıp yargı önünde hesap vermeleri gerekmektedir. Bu tür provakatif eylemlere fırsat verilmemelidir. Aksi taktirde milli ve manevi değerlere saldırı toplumsal birliğimizi ve beraberliğimizi bozar. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetinin ortak paydası, ortak değeri, ortak harcı ve bizim kırmızı çizgimizdir. Toplumsal vicdanda kanayan bu yaranın durması adına; Yüreği nasırlaşmamış, cesareti prangalanmamış Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyorum. Kamuoyuna saygı İle duyurulur" dedi.
CHP SALDIRGANLARIN YAKALANMASINI İSTEDİ
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, il yöneticileriyle birlikte Kernek Anadolu Lisesine giderek saldırganların bir an önce yakalanmasını istedi. Kiraz "Kernek Anadolu Lisesi’nde Atatürk Büstü’nün kırılması dolayısıyla okul yönetimi ile görüştük. Henüz Atatürk Büstü’nün neden zarar gördüğü konusunda bir bilgiye ulaşılamadı. Konunun takipçisi olduğumuzu şayet birileri tarafından yapıldıysa suçluların bir an önce bulunup gerekli cezayı almalarını beklediğimizi ifade ediyoruz" diye konuştu.
Olayın ardından Malatya Emniyet Müdürlüğü soruşturmayı genişletirken saldırı hakkınd aaçıklama yapılması bekleniyor.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.