ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Depremlerin şokunu yaşıyor

24 Ocak Elazığ-Sivrice depremiyle sarsılan ve binlerce binası hasar gören Malatya, dün akşam Kale ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin şokunu yaşıyor. Can kaybı olmayan depremin sonunda, daha önceden hasar alan binaların son depremde hasar alıp almadığı araştırılıyor. Ancak deprem de yaşanan panik hala etkili oluyor. 

26 Şubat 2020 02:51
Malatya Depremlerin şokunu yaşıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Vali Aydın Baruş Malatya da meydana gelen #deprem sonrasında, #Kale Bent mahallesinde vatandaşları ziyaret etti.

4.9 Büyüklüğündeki depremin yaşandığı Kale Çanakcı mahallesine giden Malatya Valisi Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,bölgede  incelemelerde bulundu. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Vali ve Belediye Başkanı can kaybıunın olmamasın ın sevindirici olduğunu belirttiler. Vali Baruş, “Çok şükür can kaybı ve yaralanma yok. Önceki depremde ağır hasar gören evlerde bu hasar oranı git gide artıyor. Bu nedenle ağır hasarlı binalara vatandaşlarımızın kesinlikle girmemeleri gerekiyor. İlk depremin ardından Malatya’da 5 bin barınma çadırı kuruldu. Artçı sarsıntılar sürüyor, bu geçiş süreci boyunca evi ağır hasarlı vatandaşların çadırlarda kalmaları gerekiyor" dedi.  


"Mevcut hasarlı binaların hasarı arttı"
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremin merkez üssü olan Kale ilçesinde devletin tüm organları ile birlikte saha çalışması yaptıklarını kaydederek, “Mevcut eski depremden zarar gören yapılardaki zarar biraz daha ileri safhaya dönüştü. Burada alt yapı, su ve kanalizasyon işlemleri MASKİ tarafından yürütülüyor. Yine elektrik işleri de devam ediyor. Devletimizin tüm kurumları bizzat burada sahada vatandaşın yanındadır. Bütün alanların taraması konusunda yerleşim yerlerindeki durumun gözetlenmesi adına çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.