ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İki Gözüm Ahmet filmi Malatya'da gösterime girdi

Malatyalı Özgün Müzik Sanatcısı Ahmet Kaya’nın hayatından kesitleri konu alan "İki Gözüm Ahmet” filmi, Malatya’da da sinemaseverlerle buluştu. 

08 Eylul 2021 06:28
İki Gözüm Ahmet filmi Malatya'da gösterime girdi

“İki Gözüm Ahmet” filmi, pandemi tedbirleri kapsamında sinemaların kapatılması nedeniyle kısa süre vizyonda kalabilmişti. Sinemaların açılmasıyla geçen cuma tekrar seyirciyle buluşan film, Malatya'da da gösterime girdi. 

6 Eylül 2021 Pazartesi günü ülkemizin en önemli protest ve özgün müzik sanatçılarından olan 28 Ekim 1957 yılında Malatya'da doğan ve 16 Kasım 2000'de Paris'te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya'nın yaşam hikayesinin sinemaya uyarlaması olan filimde, Özgür Tüzer, Aleyna Solaker, Serdar Orçin, Metin Yıldız ve Yelda Reynaud'un başrollerinde oynuyor. Filmin senaryosu Gönül Aktürk, İlker Barış ve Gani Rüzgar Şavata tarafından kaleme alındı. Yönetmenliğini Gani Rüzgar Şavata ve Hakan Gürtop'un y üstlendiği, AHMET KAYA' yı konu alan " İKİ GÖZÜM AHMET " filminin  özel gösterimi için Hür Basım Medya  İçin Davetine katılım sağladı.

Malatya Yeşil Sinemadaki Filmi, basın mensupları , Malatya eski Belediye Başkanı Naci Şavata, CHP Malatya İl başkanı Enver Kiraz, Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner, Arguvan Belediye Başkanı Memet Kızıltaş ve ekibi, Malatye Büyükşehir Belediyesi  meclis üyesi Murat Alabaş,Malatya araştırmalar Derneği Başkanı öğretmen Kemal Deniz, Öğretmen Adil Aktaş, öğretmen yazar Mustafa Yuka, Mustafa Uzunpınar ve davetliler  ile birlikte izledik.

 Gani Rüzgar Şavata, Malatya Yeşil Sinemada  4 nolu salonda beyaz perdenin önünde  filim başlamadan önce bu filmin öyküsünü, çekim esnasında Ahmet Kaya'nın ailesi ile  karşılaştığı sorunları anlattı. İki Gözüm Ahmet filmini para için değil, Ahmet Kaya için çektiklerini söyledi. Filmde Ahmet Kaya'nın sesinin kullanılmadığını açıkladı. Şavata, İki Gözüm Ahmet'te Kaya'nın özel hayatına da yer vermediklerini, Gülten Kaya izin vermediğinden filmde kendisinin canlandırılmadığını da söyledi. Gani Şavata "Ahmet Kaya Malatya'nın bir değeridir, tüm Malatyalılar onun ezgilerini zevkle dinlerdi.,görüşü ne olursa olsun büyük bir sanatçıydı. Keşke o gün davetli olduğum Magazin Gazetecileri Derneği Gecesine katılmış olaydım. O görüntülere asla meydan vermezdim, hemşerime sahip çıkardım. Şİmdi onun hayatını filme aktararak gelecek kuşaklara taşıyoruz. Ahmet filmimizin ikincisi Şubat 2022'de vizyona girecek ve sansürsüz olacak. Bu filmde çoğu sahneleri çıkarmak zorunda kaldık. Ama Ahmet Kaya'nın filmini yapmayı başardık., bu günde onun memleketinde filmi vizyona koyuyoruz" diye konuştu. 

 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.