ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kale İlçesi Yeniden İnşa Ediliyor

24 Ocak 2020’de yaşanan Sivrice depreminin ardından büyük hasar gören Malatya’nın Kale ilçesinde deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde incelemek için ilçeye bir ziyaret gerçekleştiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Güner, "Kale adeta yeniden inşa edilmiş, gelişen bir ilçe haline gelmiş" dedi 

21 Ağustos 2021 11:21
Kale İlçesi Yeniden İnşa Ediliyor

Beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile Kale ilçesine bir ziyaret gerçekleştiren Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı  Güner, Kale Belediye Başkanı Murat Koca ve İzollular Sosyal İletişim ve Birliktelik Derneği (İZOLDER) Başkanı Harun Akkuşla bir araya gelerek 24 Ocak depreminin ardından büyük hasar gören Kale ilçesindeki son durum hakkında bilgi aldı.

İzollular Sosyal İletişim ve Birliktelik Derneği (İZOLDER) tarafından organize edilen aşure etkinliğine katılan Güner ve beraberindekiler daha sonra Kale Belediye Başkanı Murat Koca ile birlikte ilçede yapımı devam eden ve tamamlanan projeleri yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi alıp, fikir alışverişinde bulundular.

Ziyarette konuşan Güner, Kale Belediyesi tarafından inşa edilen 400 kilowattlık(kW) Güneş Enerji Santrali'nin (GES) ilçe için önemli bir proje olduğunu belirterek 24 Ocak depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri olan Kale'nin depremin hemen ardından başlatılan çalışmalarla önemli bir değişim ve dönüşümü yaşadığını kaydetti. Tabiri caizse yeniden inşa edilen bir Kale gördüklerini belirten Güner, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyaretten dolayı Malatya Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Güner ve beraberindekilere teşekkür eden Kale Belediye Başkanı Murat Koca'da ,göreve geldikleri günden itibaren Kale için gece gündüz çalıştıklarını kaydederek, ilçeye yaklaşık 800 adet konut, işyeri ve okul binası yapıldığını aktararak yapımı devam eden projelerin tamamlanmasıyla birlikte Kale'nin daha modern bir ilçe görünümüne kavuşacağını söyledi.

Kale ilçesinin yapılan yeni deprem konutlarıyla daha güzel bir görünüme kavuştuklarını anlatan Başkan Koca, “konut stoğumuz deprem konutlarıyla büyük ölçüde yenilendi. Gençlik Merkezi inşaatı tamamlanmak üzere yeni Beleidye Binamızın yapımı devam ediyor. Sorunlarını çözen bir ilçe olarak çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.