ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Erkenek Suyu Adıyaman’a Götürülüyor

Pütürge Büyükçay projesinden sonra Doğanşehir Erkenek suyu da Adıyaman’a tahsis edildi. Erkenek su kaynağından alınacak su 134 kilometre boru döşenerek Adıyaman’nın Gölbaşı, Besni İlçe merkezleri, 4 belde ve 11 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayacak.  

28 Haziran 2021 02:21
Erkenek Suyu Adıyaman’a Götürülüyor

Malatya’da tüm kurum ve kuruluşların haberdar dahi olmadığı Erkenek suyunun Adıyaman’a tahsis edilmesi Malatya’da şaşkınlıkla karşılandı. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erkenek Suyunun Adıyaman’a götürülmesi konusunda “DSİ Genel Müdürlüğü olarak hazırladığımız İçme suyu Eylem Planı ile illerimizin; 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadar içmesuyu ihtiyacı planladık.Bu kapsamda Adıyaman İlimizin Besni ve Gölbaşı İlçeleri, Harmanlı, Balkar, Belören ve Suvarlı beldeleri ile isale hattı güzergâhı üzerinde bulunan köylerin içme suyu ihtiyaçlarının Erkenek kaynağından karşılayacak Besni-Gölbaşı İçmesuyu İsale Hattı İnşaatımızda da çalışmalarımız devam etmektedir. Proje ile Erkenek kaynağından alınacak su 134 km uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Gölbaşı ve Besni ilçe merkezleri, 4 belde, 11 köy ve Gölbaşı OSB'ne yıllık 15,61 milyon m³ içme suyu verilecektir. Proje 150 milyon 644 bin liraya mal olacak” dedi.

İHALESİ BİLE YAPILMIŞ…

Adıyaman’da Besni ve Gölbaşı ilçeleri ile 4 belde ve 12 köy içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Erkenek İçme Suyu İshale Hattı ihalesi 23 Ocak 2021 tarihinde yapıldı. İhalenin ardından AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ve Yakup Taş, DSİ Genel Müdürü Mevlit Aydın’ı ziyaret ederek, teşekkür etti. Ziyarette DSİ’ye ait diğer projeler istişare edilirken, Erkenek İçme Suyu İshale Hattının yapılmasıyla ilçelerin yıllardır çözülemeyen içme suyu sorununun çözülmüş olacağı ifade edildi.

ADIYAMANLI SİYASETÇİLER ŞANTİYEDE

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde projesi tamamlanan Erkenek içme suyu şantiye alanında incelemelerde bulundu.Milletvekili Aydın, “23 Ocakta Ankara’da ihalesi yapılan projenin tamamlanmasıyla birlikte Gölbaşı, Besni ilçelerimiz ile 4 belde, 12 köy ve Gölbaşı OSB’nin içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak. DSİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığınca yapılan ihale bedeli KDV dahil 150 milyon 644 bin TL olarak belirlendi. 130 Kilometre uzunluğunda çelik borular döşenerek yapılacak proje de 12 adet su deposu kurulacak” diye konuştu.

DÜNYANIN EN KALİTELİ SULARI ARASINDA

Erkenek Su kaynağı dünyanın en kaliteli suları arasında gösteriliyor. Kaynaktan alınacak suyun borularla Adıyaman ve ilçelerine taşınması halinde Erkenek ve çevresi de su sıkıntısı yaşayabilecek. Doğanşehir ilçesine 18 kilometre Malatya’ya da 80 kilometre mesafede olan Erkenek suyunun Malatya’ya getirilmesi konusunda projeler hazırlansa da, yüksek maliyet nedeniyle bundan kaçınılmıştı. Şimdi Adıyaman 134 kilometre boru döşeterek Erkenek suyunu Adıyaman’ın ilçelerine götürüyor. Malatya’da ise soruna o dönemlerde sondaj kuyu açılarak çıkarılan su depolara aktarılması çözüm olarak sunulmuştu.

KİMSENİN HABERİ YOK…

Erkenek suyunun Adıyaman’a tahsis edilmesi, ihale yapılmasından Malatya’daki kurum ve kuruluşların haberdar olmadıkları öğrenildi. Konudan yerel medyanın da haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.