ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yoncalı Tüneline Hız verildi

Arguvan ovasını sulayacak Yoncalı Barajının tünel inşaatı yaklaşık yüzde 40 oranında tamamlanırken, tünelin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. 

08 Haziran 2021 04:33
Yoncalı Tüneline Hız verildi

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yürütülen İç Denetim Faaliyeti yürüten DSİ Genel Müdürlüğü İç Denetim Heyeti ve Bölge Müdürlüğü personelleri tarafından toplam uzunluğu 9.040 metre, kazı çapı 5,30 metre, kaplamalı tünel iç çapı 4,5 metre olan Malatya Yoncalı İsale Tüneli İnşaatında incelemelerde bulunuldu.

Şantiye alanı, tünel içi, tünel giriş ve çıkış portalında yapılan incelemelerde; Tünel Delme Makinesi (TBM) ile tünel çıkışından girişe doğru 8.636 metre uzunluğunda yapılacak tünel kazısının 3.250 metresinin kazısı, segman montajı ve çeper enjeksiyonu imalatları tamamlanmış, tünel giriş kısmında ise klasik yöntemle 426 metrelik kazısı tamamlanmış ve 167 metrelik kısmının ise betonarme imalatı tamamlanmak suretiyle % 39,7 seviyesinde fiziki gerçekleşme sağlanmıştır. İsale tünelinin yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde, temelden 98 m yüksekliğinde, 114 milyon m³ depolama hacmine sahip Yoncalı Barajında depolanan su bu tünel vasıtasıyla 12,21 m3/s suyu Arguvan Ovasına iletilmek suretiyle 174.090 dekar tarım arazisinin cazibeli borulu sulama sistemi ile sulanması temin edilecektir. Bölge ve Malatya ili tarımı için büyük önem arz eden ve ülkemiz ekonomisine önemli ölçüde fayda sağlayacak olan projenin inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.