ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatyaspor PFDK'ya sevk edildi.

Yeni Malatyaspor Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın ilgili maddeleri uyarınca PFDK'ya sevk edildi. 

04 Haziran 2021 15:30
Yeni Malatyaspor PFDK'ya sevk edildi.

 

Yeni Malatyaspor Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/3, 18/b-ç ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevk edildi.
Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği'nce 03.06.2021 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporları açıklandı. Buna göre Süper Lig kulüpleri Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Gaziantep ve Yeni Malatyaspor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi. Yeni Malatyaspor’un disipline sevkiyle ilgili: "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/3, 18/b-ç ve 23. maddeleri uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.” Denildi.
YMS’nin disipline sevk edildiği Futbol Menajerleri İle Çalışma Talimatı'nın 11/3’üncü maddesi: “Futbolcu ve kulüpler, menajerler ile yaptıkları sözleşmeler ve menajerlerin katılımı ile imzaladıkları profesyonel futbolcu sözleşmesi veya transfer sözleşmelerinin birer nüshasını imza tarihinden itibaren 30 gün içinde belgeleri ile birlikte TFF'ye ibraz etmek zorundadır. Futbolcu ve kulüplerin, menajerlik faaliyetleri kapsamında menajerlere ödedikleri ücretlere ilişkin bilgi ve sair ödeme belgelerinin suretlerini en geç Şubat ayının son işgünü TFF'ye ibraz etmek zorundadır.” Şeklinde. 18/b-ç maddelerinde  ise:  “Sadece lisanslı menajerlerin hizmetlerinden yararlanmak, bu talimatta öngörülen istisnalar haricinde doğrudan veya dolaylı olarak lisanssız hiçbir kişinin onlar ad ve hesabına kulüpler veya futbolcular ile sözleşme müzakere etmesine veya menajerlik faaliyeti kapsamında değerlendirilebilecek işlemler yürütmesine izin vermemek, Bir menajer ile herhangi bir sözleşmesel ilişkiye girmeden önce söz konusu menajerin hâlihazırda bu faaliyeti yürütebilecek şekilde lisanslı olduğunu, lisansının iptal edilmediğini ve askıda olmadığını kontrol etmek” gerekçeleri yer aldı. 
AĞIR YAPTIRIMLAR
YMS’nin disipline sev edildiği 23. Madde ise ağır yaptırımlar içeriyor. Buna göre 23. Madde de:  “İşbu talimat ile FIFA, UEFA veya TFF’nin menajerlik faaliyetine ilişkin sair mevzuatına aykırı hareket eden kulüpler hakkında; a) İhtar b) Süper Lig İçin 75.000.-TL’den, TFF 1.Lig için 35.000.- TL.’den, TFF 2.Lig için 17.500.- TL.’den ve TFF 3.Lig i.in 7.500.- TL.’den az olmamak üzere para cezası, c) Transfer yasağı cezası, ç) Puan tenzili cezası, d) Bir alt lige düşürme cezası verilebilir. Bu cezalara ihlalin ağırlığı, niteliği, tekrar durumu dikkate alınarak birlikte ya da ayrı ayrı hükmedilebilir.” Cezaları yer aldı.  

 

malatyatekhaber.com / Erkan Yılmaz Çakır

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.