ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya'da Sahte Para Ele Geçirildi

Malatya Emniyet Müdürlüğü Ekipleri hafta sonunda meydana gelen olaylara kısa sürede müdahale etti. Sahte 80 adet 100'lük banknot ele geçirildi. Suç işleyenler adliyeye sevk edilirken bazı olaylarda aydınlığa kavuşturuldu. İşte son olaylar raporu: 

15 Şubat 2021 14:29
Malatya'da Sahte Para Ele Geçirildi

ÇALINTI MOTOSİKLET

Yeşilyurt’un Çavuşoğlu Mahallesinde bir işyerinde yapılan denetimde plakası olmayan bir motosikletin şase numarasının kısmen silik olduğu ancak motor numarasından yapılan sorgulamasında Şanlıurfa ilinden çalıntı kaydının olduğu anlaşılması üzerine motosiklete el konuldu.

CEP TELEFONU GASP ETTİLER

Battalgazi Hasan Varol Mahallesinde Müşteki şahıs 250₺ borcu olduğunu şüpheli şahsın kendisini darp ederek cep telefonunu gasp ettiklerini ve bir A-4 kağıda kimlik fotokopisini çekerek altına zorla el yazısı ile telefonu kendi rızası ile verdiğine dair yazdırıp imzalattıklarını belirtmesi üzerine harekete geçen Polis ekipleri yapılan çalışmalar neticesinde şüphelileri yakaladı. Müştekiye ait olan cep telefonu ile not kağıdı şüpheli şahıs üzerinde ele geçirilerek şüpheli gözaltına alındı.

ESRAR VE UYUŞTURUCU ELEGEÇİRİLDİ

Yeşilyurt Dabakhane Mahallesinde bir şahsın üzerinden 1.20 gr Esrar maddesi elde edilirken, İsmetiye Mahallesinde bir şahsın üzerinden de 1, 62 gr Kannabinoid ve 5 hap ele geçirildi. Çukurdere Mahallesinde bir şahsın üzerinden 2.35 gr Metamfetamin, Niyazimısri Mahallesinde bir şahsın üzerinden 58 Adet uyuşturucu hap, Gazi Mahallesinde bir şahıstan 0.53 gr metamfetamin ve 6.31 gr kannabinoid, Mücelli Caddesinde bir şahsın üzerinden 27 adet uyuşturucu hap, İstasyon Caddesinde bir şahsın üzerinden 2,37 gr sentetik kannobinoid, Çavuşoğlu Mahallesinde bir şahsın üzerinden 4 uyuşturucu hap ele geçirildi. Şahıslar gözaltına alındı.

Çukurdere Mahallesinde bir şahsın üzerinden 3,47 gr gelen metanfetamin, İzzetiye Mahallesinde bir şahsın üzerinden 14 adet uyuşturucu hap bulundu.

DUR İHTARINA UYMADILAR

İnönü caddesi uygulama noktasında dur ihtarına uymayarak kaçan bir araç kovalamaca sonucu durduruldu. Araçta bulunan 4 şahısın yapılan GBT sorgusunda Ö.Y.'nin Malatya 3.Asliye Ceza Mahkemesince Görevli Memura Mukavemetten aranma kaydı olduğu, sürücü C.D.'nin ehliyetsiz olduğu anlaşılmış, trafik yönünden gerekli cezai işlemler uygulandı.

SAHTE 100’LÜK BANKNOT ELEGEÇİRİLDİ

Karakavak Mahallesinde durdurulmak istenen bir şahıs kaçmaya çalışmış, kaçarken çöp konteynırına bir poşet attığı görülmüş ve kovalamaca sonucu yakalanan şahsın çöp konteynırına attığı poşet incelendiğinde 80 adet sahte 100 TL olduğu tespit edildi. Şahıs gözaltına alındı.

KERNEK’DE AYAKKABI HIRSIZLIĞI

Kernek Mahallesinde bir iş yerinin ön kısmında bez branda ile kapatılmış alandan 25 çift spor ayakkabı, 35 çift ev terliği çalınması olayının şüphelisi yakalanarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

BIÇAKLA YARALADI

Atatürk Mahallesinde alacak verecek yüzünde tartışan taraflardan müşteki D.P karın bölgesinden bıçakla yaralandı. Olay sonrası şüpheli D.A. suç aleti bıçakla birlikte yakalandı.

TABANCA İLE YAKALANDI

Oruduzu gölet kenarında park halinde bulunan araçta 1 tabanca ve 3 adet fişek ele geçirildi. Dabakhane Mahallesinde sorgusu yapılan bir aracın ÇALINTI olduğu anlaşıldı.

RUHSATSIZ İŞYERİNE CEZA

Dabakhane Mahallesinde bir işyerinin ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği, konaklayan bir şahsın kimlik bildiriminin yapılmadığı ve şahsın yoklama kaçağı olarak arandığı anlaşılarak, konu ile alakalı olarak işyeri hakkında 19.667 TL  idari yaptırım cezası uygulandı.

KUMARCILARA BASKIN

Yenihamam  Mahallesinde bir adreste faaliyet gösteren  işyerinde kumar  oynadığı tespit edilen 5 şahsa 5326 SKM/34. maddesine istinaden idari para cezası uygulanırken, ayrıca kumar parası olan 110 TL para geçici olarak muhafaza altına alındı. İşletmeci  C.S.  hakkında Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlamak suçundan adli işlem yapılırken, ayrıca şahıslar hakkında covid-19 tedbirleri kapsamında çıkan genelgelere aykırı davranmaktan idari işlem yapıldı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.