ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya İş Bankası Binası ve Cafer'in Kulübesi

Malatya İş Bankası Binası mimari özelliği olan bir binaydı 

16 Ocak 2021 12:51
Malatya İş Bankası Binası ve Cafer'in Kulübesi

Malatya İş Bankası binası mimari yapısıyla gözde yapılarından biriydi. 1990'lı yıllarda İş Bankası Yönetimi bina yeterli gelmiyor diyerek Belediye'den bağış karşılığında kat çıkmaya karar verdi. Ama bu bina yıkıldı ve bir kaç metre de öne çıkılarak yeni bina yapıldı. Eski bina ise böylece resimlerde kaldı.

İş Bankası Binası önünde olan Cafer'in kulübesi ise 1975 yılında meydana gelen 15-16 Şubat toplumsal olaylarında saldırıya uğradı. Kulübe yağmalandı büfe sahibi Cafer ERkul çok sayıda bıçak darbesiyle yaralandı. Hastaneye kaldırıldığında  "daha yeni tekelden sigara aldım 3 bin liraya. Hepsi giiti, gazete kitap hepsini götürmüşler. Zararınm 30 binlira, bu gariban size ne yaptı?" diyerek neden saldırıya uğradığını bilmediğini söyledi. Cafer'in Kulübesi 1978 Hamido olaylarında bir kez daha yerinden sökülerek yok edildi. Caferin Kulübesi adıyla tiyatrolara konu oldu. Malatyaspor'a yardım yapacağız diyerek 1990'li yıllarda Cafer'in Kulübesini bir kez daha yerinden kaldırarak eski Akçadağ Durağı yanına kurdular (Şemsiye Sokak-Kent Oteli Karşısı). Cafer'in yerinin yakınına da Malatyaspor'a bir kulübe verdiler. Cafer bir süre burada çalıştı ve Kulübesinin de yerinden sökerek evine çekildi.

İşte eski İş Bankası binası ve Cafer'in Kulübesinin hikayesi böyle:

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.