ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Lukoki,”Sakatlığım İçin Özür Dilerim”

Kongo’lu yıldız Lukoki geçirdiği sakatlık nedeniyle uzun bir süre sahadan uzak kaldığı için Yeni Malatyaspor taraftarından özür diledi. 

12 Ocak 2021 16:33
Lukoki,”Sakatlığım İçin Özür Dilerim”

Yeni Malatyaspor’un geçtiğimiz sezon ara transfer döneminde renklerine kattığı Jody Lukoki, Yeni Malatyaspor TV’de yayınlanan ‘Futbolcunun Dünyası’ programının bu haftaki konuğu oldu. Mehmet Türel’in sorularını yanıtlayan yetenekli oyuncu sakatlığı nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kaldığını belirterek, “Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bana gelen mesajlar da bunu gösteriyor. Bana inanıyorlar, güveniyorlar. İlk önce onlardan özür diliyorum. Elimde olmayan bir sebepten dolayı sakatlandım. Ama şuan geri dönüyorum. Onları çok mutlu edeceğim. Takım olarak da mutlu olacaklar bizden. Asistler yapacağım, goller atacağım. Elimden geldiği kadar mutlu etmeye çalışacağım onları. Bize gücensinler. Bizim ve takımının yanında olsunlar. Onlar için burada oynuyoruz. Tüm taraftarlarımıza teker teker teşekkür ediyorum. “ sözlerini kullandı.

“İMZAYI ATTIM TAKIM KÜME DÜŞTÜ”

Yeni Malatyaspor’a transfer olma sürecini değerlendiren Lukoki, Yeni Malatyaspor ile imzalar atıldıktan hemen sonra gidişatın kötüye doğru gittiği ve takımın küme düştüğünü gördüğünde kendisini çok kötü hissettiğini söyledi. Lukoki, “Malatya’da olmaktan çok mutluyum. Malatya’ya imza atmadan önce Malatya’nın bir pozisyonuna baktım Ligdeki durumuna. Çok iyilerdi. Avrupa’ya gitmeyi bile düşünüyorduk. Ocak ayında imzalamıştım geçen yıl. Sonra ben imza atıktan sonra takım bir yenilmeye başladı. Baktım küme düştük. Daha sonra TFF kuraları değiştirdi ve ligde kaldık. Ben Malatya’ya geldiğimde kendimi kötü bir insan gibi gördüm. Filmlerde kötü karakterler olur ya, benim imzamdan sonra böyle bir düşüş başladı. O yüzden kendimi kötü hissediyordum.” İfadelerine yer verdi.

Lukoki röportajın devamında şu sorulara yanıtverdi;

Neden 11 numara?

Oynadığım pozisyona göre genelde tercih edilen numara. Bulgaristan’dayken de doğum yılım olan 92’yi tercih etmiştim. Malatya’ya geldiğimde tekrar 11 numarayı tercih ettim.

9 veya 10 yaşındaydım. Amatör takımda başlamıştım futbola. Futbol oynamayı çok seviyordum. Daha sonra 15 yaşında Ajax Futbol Akademisi’ne gittim. Yaklaşık 3 yıl kadar orada ciddi bir futbol eğitimi aldık. Daha sonra A takımına seçildim. Futbola böyle başladım.

Takımda en çalışkan ve en haylaz?

Tembel demeyelim de şımarık olarak, eğlenceli olarak Hadebe diyebilirim. Sınıfın çalışkanı olarak da ben bir kişi değil de kişiyi söyleyebilirim. Benjamin Tetteh, Acquah, Fofana ve Adem Büyük. Bunlar antrenmanları bile maç oynar havasında geçiriyorlar. Konsantrasyonları her zaman üst düzey. Hiçbir antrenmanlara geç kalmazlar. Onları kendime örnek alıyorum. Gerçekten hocamızın verdiği program saatlerini uygulayan ve antrenmanlardaki ciddiyetiyle beni kendilerine hayran bırakan isimlerdir.

Takımda anlaştığın en iyi Futbolcu Kimdir?

Herkesle iyi anlaşıyorum ama Fofana ile biraz daha yakınız diyebilirim. Bunun sebebi de onun bakış açılarını çok seviyorum. İyimser, anlayışlı, çalışkan. Futbol ile alakalı veya futbolun dışında bana çok şey kattığını düşünüyorum. Zeki bir çocuk, iyimser. O yüzden Fofana diyebilirim.

Birlikte oynadığın en iyi futbolcu kim?

Ludogorets’de oynadığım dönemde Marcelinho diye bir futbolcu vardı. İzleyenler de muhtemelen tanırlar. 10 numara pozisyonunda oynuyordu. Şampiyonlar Ligi geçmişi, Uefa geçmişi, kariyerinde birçok başarılı olduğu seneler var. Ondan dolayı Marcelinho diyebilirim.

Malatya’da neler yapıyorsun?

Malatya’da olmaktan çok mutluyum. Bir anım var size anlatayım. Malatya’ya imza atmadan önce Malatya’nın bir pozisyonuna baktım Ligdeki durumuna. Çok iyilerdi. Avrupa’ya gitmeyi bile düşünüyorduk. Ocak ayında imzalamıştım geçen yıl. Sonra ben imza atıktan sonra takım bir yenilmeye başladı. Baktım küme düştük. Daha sonra TFF kuraları değiştirdi ve ligde kaldık. Ben Malatya’ya geldiğimde kendimi kötü bir insan gibi gördüm. Filmlerde kötü karakterler olur ya, benim imzamdan sonra böyle bir düşüş başladı. O yüzden kendimi kötü hissediyordum.

Taraftarımıza mesajın nedir?

Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum. Bana gelen mesajlar da bunu gösteriyor. Bana inanıyorlar, güveniyorlar. İlk önce onlardan özür diliyorum. Elimde olmayan bir sebepten dolayı sakatlandım. Ama şuan geri dönüyorum. Onları çok mutlu edeceğim. Takım olarak da mutlu olacaklar bizden. Asistler yapacağım, goller atacağım. Elimden geldiği kadar mutlu etmeye çalışacağım onları. Bize gücensinler. Bizim ve takımının yanında olsunlar. Onlar için burada oynuyoruz. Tüm taraftarlarımıza teker teker teşekkür ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.