ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

BAL Ligine son katılım tarihi 31 Aralık

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne katılımın son tarihini 31 Aralık olarak açıkladı.  

02 Aralık 2020 16:32
BAL Ligine son katılım tarihi 31 Aralık

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 11. sezonu düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig'e katılma hakkı bulunan kulüplerin, katılım belgelerini en geç 31 Aralık tarihine kadar TFF Amatör İşler Müdürlüğü BAL Departmanlığı’na göndermeleri gerekiyor.

Spor Toto BAL'a 2020-2021 sezonunda 268 takımın katılma hakkı bulunuyor. Bu takımlardan 128'i geçen sezon BAL'da yer alan takımlardan, 140'ı ise ilk kez Bölgesel Amatör Lig'de yer alacak yerel lig takımlarından oluşuyor.

2020-2021 Sezonu Bölgesel Amatör Lig Statüsü ile Lisans Vize ve Transfer İşlem tarihleri, lige katılması kesinleşen takımların saha denetimlerinin tamamlanmasından sonra açıklanacaktır. Ligin başlama tarihi o anki pandemi şartlarına göre ilgili kurum ve kuruluşların görüş ve önerileri doğrultusunda belirlenecek olup, takımlara müsabakalar başlamadan önce hazırlık çalışmaları yapabilmeleri için yeterli süre verilecek.

Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne Malatya’dan 4 takımın katılma hakkı bulunuyor. 2019-2020 sezonunda Malatya 1.Amatör Büyükler Futbol Ligi B Grubu’nu 30 puanla zirvede tamamlayan ve en yakın rakibi Arapgirspor ile arasında 6 puanlık fark bulunan Arguvan Belediyespor direkt BAL’a yükselmişti. 

Pandemi süreci nedeniyle yerel liglerden Bölgesel Amatör Futbol Ligi’ne yükselecek olan takımlar açıklanmış ve böylelikle Arguvan Belediyespor, direkt olarak Darendespor ise gerçekleştirilen kura çekimi sonrası BAL’a katılma hakkını elde etmişti.

Alınan kararla birlikte 2020-2021 sezonunda Malatya’yı Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde 4 takım temsil edecek. Geride kalan sezon BAL’da yer alan Malatya İdmanyurdu ile Pütürge Belediyespor’un yanı sıra Arguvan Belediyespor ile Darendespor BAL’da yer alacak.

FERDİ DURDU / YENİ MALATYA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.