ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Karanfil: Malatya'da 800 İşyeri Kapandı

Malatya Kahveciler Esnaf Odası Başkanı HAcı Karanfil, Korona salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında yaklaşık 800 işyerinin kepenk indirdiğini belirterek "Esnaflar olarak zor durumdayız, destek bekliyoruz" dedi.  

23 Kasım 2020 13:03
Karanfil: Malatya'da 800 İşyeri Kapandı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla, Cuma günü saat 20.00’dan sonra, Malatya Kahveciler Esnaf Odası’na bağlı Kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, Düğün salonları, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, kantinler, lokaller ve çay bahçeleri yılsonuna kadar kapatıldı. Çay ocağı şeklinde hizmet veren işletmeler ise sadece Esnaflara hizmet verecek şekilde açık kaldı. Yeni alınan kararın ardından Malatya’da Kahveciler Esnaf Odası’na bağlı yaklaşık 800 işyeri kepenk indirdi.

Kahveciler Esnaf Odası’na bağlı esnafların Mart ayından bu yana zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Başkan Hacı Karanfil, Ocak ayı itibariyle kira sözleşmesi yenileyecek Esnafların yaşayacağı krize dikkat çekti. Pandemi sürecinde en büyük darbeyi Odasına bağlı Esnafların aldığını aktaran Başkan Karanfil, “ Mart ayından buyan başlayan kısıtlamalar. Odamıza bağlı esnaflarımızı büyük ölçüde ekonomik buhrana soktu. Çoğu şirketler kar oranlarının düşmesinden şikayetçi iken biz Esnaflar yıllık ödememiz gereken Kira masrafından başka bir şey düşünemez olduk.” ifadelerini kullandı. Esnafların bu süreçte daha kapsamlı desteklere ihtiyaç duyduğunu söyleyen Başkan Karanfil,” Yıl içerisinde aralıklarla esnaflara kredi destekleri verildi. Kredi desteği ile çözülecek bir sorun değil bu. İşlerimiz tamamıyla bitti. Açık kaldığı zamanlarda bile esnaflarımız günlük 10 TL ile kasalarını kapattığı günler oldu. Bu sorunlarımız hep göz ardı ediliyor. Bizler yasaklara hassasiyetle uyarak toplum sağlığını korumak için hijyen kurallarına uyuyoruz. İşletmelerimiz kapatıldı. Desteklerde verilen kredi ödemeleri yaklaştı. Esnaflarımız Kredi taksitlerini ödeyemez hale geldi. Taksitlerin ertelenmesini istiyoruz. Esnaflara, Kira desteği ve evini geçindirebilmek için hibe desteği istiyoruz. Belediyelerin almış olduğu vergiler var. Esnaflarımızın çevre temizlik, İlan reklam gibi Belediyelerin almış olduğu vergi kalemlerinden muaf edinilmesini istiyoruz. Kapalı olan bir işyerinden bu vergilerin alınmaması gerekiyor.” dedi.

Haber: SONSÖZ Gazetesi-Ebubekir Atilla

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.