ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arapgir'de Hekimhanlı Heykeltraş... Furkan Ekici

Yazar Fikri Demirtaş'ın Arapgir Gezisi yazısında bahsettiği Hekimhanlı Furkan Ekici, Arapgirli Paşa, kültür adamlarının heykellerini yapıyor. Arapgir Beleidye Başkanı Halük Cömertoğlu, Hekimhan'dan iş vererek getirdiği Ekici, Arapgir Belediyesi El Sanatları Atölyesinde de harika işler yapıyor. Yaptığı heykelleri tarihi Kütüphane önüne yerleştirerek burayı sanat sokağına çeviren Furkan Ekici sanata ve sanatçıya önem veren Arapgir Belediyesinde sanatçılığını konuşturuyor.  

20 Kasım 2020 03:37
Arapgir'de Hekimhanlı Heykeltraş... Furkan Ekici

Furkan Ekici 1990 Hekimhan Doğumlu.

2012 Yılında Niğde Üniversitesi Resim İş bölümünden mezun olmuş. Heykel yapmaya başlamış. Hekimhan'da başlamış yapmaya. Ancak bir gün Arapgir Beleidye Başkanı Halük Cömertoğlu Hekimhan ilçesine giderek Ekici'ye iş teklifinde bulunmuş. Gel sanatını Arapgir'de yap bize de yardımcı ol demiş.

Arapgir Belediyesi El Sanatları Atölyesinde göreve başlamış. Emiroğlu Konağında yapılan heykellerin yapımında görev almış. Sonra da Arapgirli Paşalar ile Yazarların heykellerini yapmaya başlamış.

Yusuf Kamil Paşa'nın heykelini yapmış sonra da Aşık Rengi (Mehmet), Arapgitli Fehmi Gür, Şemsi Belli ve Kamil Durak'ın heykellerini yapmış. Arapgirli Cemal Paşa'nın heykelini yapıyor.

18. Yüz yılın sonlarında Arapgir'de yapıldığı tahmin edilen Molla Eyüp Mescidi ve Kütüphanesinin giriş yoluna yaptığı heykelleri yerleştirerek bu yolu sanat yoluna çevirmiş.

Arapgir Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu, bir sanat adamına iş vererek Arapgir'de harikalar yaratmaya devam ediyor. Geleceğiz sanat adamı Furkan Ekici'de yaptığı heykellerle bölgenin en iyi heykeltraşı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

İşte Furkan Ekici'nin yaptığı sanat eserleri:

  

  

  

  

  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.