ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

50 Yıl Önce Malatya...

1970 Yılında Malatya Şehir merkezinde çekilen bu resim değişimi gösteriyor 

16 Kasım 2020 21:59
50 Yıl Önce Malatya...

Yıl 1970... Resim Malatya Merkez, Hükümet meydanından Kışla Caddesine doğru çekilmiş. Kuyumcular çarşında bulunan Taş Mağazanın bulunduğu binanın karkasları atılıyor. Kat yüksekliği 5 Kat. Belediye binasının tam karşısında yapılan bu inşaat yola doğru hareketlenmiş. Bu nedenle binanın ön katında bulunan dükkanlar geri çekilmiş, am üstü bina olarak devam etmiştir. Türkiye'nin hiçbir yerine olmayan durum Malatya'da gerçekleşmiştir. Belediye tam karşısında yola girildiği halde binaya müdahale etmemiştir. Alt kat vatandaşın üst 5 katlı bina. Yan tarafında Halkbank binası ile Çınar Oteli binaları görülüyor. Cumhuriyet Bakkaliyesinin üzerinde Sana reklamı duvara işlenmiş. 

Emlakbank Binası o günlerde de varmış. Yanında Belediye binasının kapısı görünüyor. Turfanda iş hanı henüz yapılmamış. Karşıda Şirket Han yerli yerinde duruyor. Lc Waikiki binası zaten yok. Hükümet meydanında Kapalı Çarşı henüz yapılmamış. Caddelerde trafik yok, yayalar yürüyor.  

Mazide kalan bu resimde Malatya 50 yılda nasıl değişmiş görülüyor.

50 Yıl Önce yapılan bina gördüğü depremlere rağmen hala ayakta...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.