ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Müfülük 'Birlikte Kitap Okuyoruz' Etkinliği Düzenledi

Malatya Müftülüğünün düzenlediği “Birlikte Kitap Okuyoruz” etkinliği ilgi gördü.  

07 Kasım 2020 15:17
Müfülük 'Birlikte Kitap Okuyoruz' Etkinliği Düzenledi

Malatya İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Merkezinin bulunduğu Necip Fazıl Parkında düzenlenen kitap okuma etkinliği, İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa Küçükarslan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Küçükarslan, programın sonunda çekilecek kurayla katılımcılara sürpriz hediyeler verileceğini söyledi.

Etkinliğe katılan veliler ve gençler özellikle sosyal medyanın hayatı işgal ettiği bu dönemde kitap okuma etkinliği düzenlemenin çok güzel ve yerinde bir karar olduğunu, bu tür etkinliklerin daha da çoğalarak diğer kurumlara da örnek olması temennisinde bulundular.

Günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yapan Malatya Müftüsü Veysel Işıldar, Allah-u Teala’nın ilk emri “Oku” olan ayeti kerimeyi hatırlatarak, günümüz dünyasında kitap okumanın azaldığını, milli ve manevi değerlerle mücehhez donatılmış, değerler eğitimini almış gençlere çok ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Çok anlamlı bir etkinlik için bir araya geldiklerini kaydeden Müftü Işıldar, “Güzel kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk emri okudur. Onun için inşallah bizde hep birlikte Bismillahirrahmanirrahim diyerek kitap okumaya başlayacağız. Çünkü beslemeyle başlanan her şeyin başında da ortasında da sonunda da bereket vardır. Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir hadisi şerifte ‘Besmelesiz başlanan her ne olursa olsun sonu ebterdir.’ diye buyuruyor. Yani onda hayır ve bereket yoktur. İnşallah okuyacağınız ‘Biz Bize Kitabı’ çok anlamlıdır. Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından çıkmış olan bir kitaptır. Bu kitap bize kim olduğumuzu ve yaratımızın kim olduğunu hatırlatacak. Yaratıcımıza karşı sorumluluklarımızın ne olduğunu, çevrimize olan sorumluluğumuzun ne olduğunu, biz bu dünyaya niye geldik, yaratılış gayemiz nedir, vazifelerimiz nedir? İnşallah bunları okuduktan sonra bizi farklı kılacak, bu fikirler inşallah hayatımıza ufuk çizgileri ve hedefler verecektir.” dedi.
  

 

Haber:Mehmet Aslan-İLKHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.