ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Hekimhan Basak Köyü Müzik Eserleri Tescil Edildi

Hekimhan İlçesinin Basak mahallesinde geçmişi eskilere dayanan müzik eserleri notaya alınarak Basak köyü adına tescil edildi. 

05 Kasım 2020 05:04
Hekimhan Basak Köyü Müzik Eserleri Tescil Edildi

Hekimhan Basak Mahallesi Muhtarı Hüseyin Arayıcı, köylerinin müzik kültürünün yüzyıllara dayandığını belirterek "Basak Müzik Kültürü ve bu kültürün gündelik hayattaki yeri konusunda çalışmalar yapan Basak Mahalleli Müzik öğretmeni ve Batman Üniversinde Yüksek Lisans yapan Hüseyin Akkaya tarafından tez konusu yapıldı. Tez üniversite tarafından kabul edildi. Basak müzik kültürünü oluşturan birçok eser notaya alındı ve Basak Mahallesi adına tescil edildi. Bizi temsil eden sözlü ve yazılı kültürümüz yaşamalı, yaşatılmalı ve gelecek nesillere aktarılmalıdır.Yaptığı anlamlı çalışmadan dolayı Hüseyin Akkaya öğretmenime ve katkı sunan herkese teşekür ederim. Basaklılar olarak bir imecede bu alanda yapmalıyız" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.