ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çakır: Malatya'daki değişimin şahidi Hemşerilerimizdir

AK Parti Malatya Milletvekili ve eski Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır "9 yılda Malatya’mızda yapmış olduğumuz değişimin dönüşümün şahidi aziz hemşerilerimizdir" dedi. 

04 Kasım 2020 14:35
Çakır: Malatya'daki değişimin şahidi Hemşerilerimizdir

Malatya Life Dergisi'ne Caner Mostur'a açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde birçok zorluğu aştıklarını ve bugünlere geldiklerini belirterek, “Şunu herkes bilmelidir ki; AK Parti bir dava partisidir, gelip geçici partilerden değildir. AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. AK Parti geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. AK Parti millete hizmet partisidir.” dedi.
Çakır, 19 yılda Malatya’ya yaklaşık 22,5 milyar TL yatırım gerçekleştirdiklerini, Kuzey Çevre Yolunun tamamlanması için acele kamulaştırma kararı, Organize Sanayi Bölgesine arıtma tesisi, Malatya Havaalanına yeni terminal binasının Malatya için yatırım bazında hayati önem taşıdığını söyledi.
"Yapmış Olduğumuz Değişimin Dönüşümün Şahidi Aziz Hemşehrilerimizdir"
AK Parti Malatya milletvekili Ahmet Çakır; “ 9 yılda Malatya’mızda yapmış olduğumuz değişimin dönüşümün şahidi aziz hemşehrilerimizdir. Gece gündüz demeden, bin bir fedakârlık ile yaptığımız binlerce kilometre yoldan, prestij bulvarlardan, ulaşım yatırımlarımızdan, binlerce kilometrelik altyapı yatırımlarımızdan, çevre ve enerji yatırımlarımızdan, kültür sanat adamızdan, müzelerimizden, semt konaklarımızdan, çok amaçlı sosyal tesislerimizden, eğitim öğretimine katkı sunduğumuz binlerce öğrencimizden, parklarımızdan, Yaşam Merkezimizden, Nikâh Sarayımızdan, Doğal Yaşam Parkı ve Hayvan Barınağımızdan, Hayvanat Bahçemizden, şirketlerimizin geldikleri noktalardan, oluşturduğumuz yeni iş imkânları ile sağladığımız binlerce istihdamdan ve daha sayamayacağım onca hizmetten sonra Cumhurbaşkanımızın takdirleri ve milletimizin de desteğiyle milletvekili seçildim. Milletvekili olarak haftanın en az üç günü yine Malatya’mızda hemşerilerimle beraberim. Mecliste de her daim kapım hemşerilerime açık. Meclisteki görevlerimizin yanı sıra ilimiz için yatırımları, projeleri bakanlıklar nezdinde yakinen takip ediyorum. Belediye başkanlığında her zaman halkın içinde oluyorsunuz, esasen ben makam, mevkileri değil şehrimi seviyorum. Her zaman milletin emrinde, yerelde Malatya’nın genelde ülkemizin hizmetinde oldum.” dedi.
Yapılan Çalışmalar İle Zaman Ve Akaryakıttan Tasarruf Sağlanacak
Milletvekili Çakır, Malatya'nın kanayan yarası trafik sorunu hakkında ise; “ Biz bu sorunu çözmek için gerek belediye başkanlığım dönemin de gerekse milletvekilliği sürecimde çokça gayret sarf ediyoruz. Kuzey ve güney kuşak yolları, alternatif yollar noktasında epey mesafe aldık. Geçtiğimiz günlerde ilimize teşrif eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ile birlikte Kuzey Çevre Yolu şantiyesinde değerlendirme toplantısı yaptık. Cumhurbaşkanlığı kararıyla çevreyolunun Akçadağ, Battalgazi ve Yeşilyurt’taki bazı güzergahları için acele kamulaştırma kararı çıktı. Bu kararla birlikte çevreyolunun yapımının uzamasının önüne geçilmiş olacak. Toplam uzunluğu 53,5 kilometre olan Kuzey Çevre Yolumuz Darende Gölbaşı kavşağından başlayıp Pütürge yol ayırımından Malatya-Elazığ yoluna bağlanan bir bağlantı yolu ve güzergah üzerinde 25 adet köprü ve köprülü kavşak bulunuyor. Doğu batı trafiğinin şuanda şehir içinden geçiyor ve ulaşım süresi neredeyse 1 saati buluyor, Kuzey Çevreyolunun tamamlanmasıyla birlikte bu süre 25 dakikaya düşecek zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacaktır.” dedi.
Malatya Havayolu Trafiğinde Çok Daha Önemli Bir Konum Üstlenecek
Malatya için önem taşıyan yatırımlardan birinin de havalimanı yeni terminal binası olduğunu söyleyen Milletvekili Çakır, “ 2 Kasım tarihinde yapım ihalesi Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak, bu ihaleyle birlikte Malatya havayolu trafiğinde çok daha önemli bir konum üstlenecek. Yeni havalimanı terminal binasının kapasitesi 2,5 milyon yolcu olacak ve mevcut terminal binasının yanına yapılacak. Terminal binasının yanı sıra ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası ve kanopisi, havalimanı giriş nizamiye binası ve kanopisi, havalimanı iç bağlantı yolları, otopark, arıtma tesisi ve altyapılarda inşa edilecek ve iki yılda tamamlanmış olacak. Ben buradan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'na, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız Naci Ağbal'a, DHMİ Genel Müdürümüz Hüseyin Keskin’e teşekkür ediyorum.” dedi.
Malatya’nın Gelecek 50 Yılında Osb Kaynaklı Çevre Kirliliğinin de Önüne Geçilmiş Olacak
Ak Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır Organize Sanayi Bölgemizde yeni bir arıtma tesisine ihtiyaç olduğu yıllardır konuşulan bir mevzu olduğunu söyleyerek; Malatya’mızın 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) faaliyet gösteren endüstriyel işletmelerden kaynaklanan atık suların arıtılması amacıyla, Malatya OSB sınırları içerisinde kurulan 24 bin m3/gün atık su arıtma tesisi 2004 yılında işletmeye alınmıştı. Her geçen yıl büyüyen sanayi bölgelerine bu arıtma tesisi yetersiz kalmakta idi. Malatya’mıza yeni 1.OSB Arıtma Tesisi kuruyoruz. Yatırım için fizibilite çalışmaları yapıldı, ÇED dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylanmıştır. İnşaat, mekanik ve elektrik keşifleri incelemesi tamamlanmıştır. Hazırlanan keşif bedelleri sonucu yeni arıtma tesisi yapımı için yaklaşık 252 Milyon TL keşif bedeli çıkmıştır. Son olarak 120 bin m3/gün kapasiteli atık su arıtma tesisi projesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca onaylanmış olup fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma olarak dizayn edilen 80 bin m3/gün olan kısmı 24 Eylül tarihinde ihalesi yapılmıştır. Tesisin tamamlanmasıyla Malatya’nın gelecek 50 yılında OSB kaynaklı çevre kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. Ayrıca kısa vadede mevcut arıtma tesisinin revizyonu ve iyileştirmesini yapacak yaklaşık 8 milyon 250 bin TL tutarındaki Fırat Kalkınma Ajansının da desteklediği proje de 14 Eylül’de ihalesi yapılmıştır dedi.
Tünel Ve Viyadüklerin Projeleri Devam Ediyor
Malatya’ya hızlı trenin mutlaka geleceğini söyleyen Milletvekili Çakır, “ Sivas- Ankara hattında mesafe alındı ve Malatya-Sivas arası için yapılan zemin etüd çalışmaları yüzde 50’ye yaklaştı. Hızlı trenin bölgede güvenli şekilde seyretmesi için tünel ve viyadüklerin projeleri devam ediyor. 3 köprü, 14 viyadük, 8 tünel, 37 alt geçit, 20 üstgeçit. Sivas işinin bitiminden hemen sonra Malatya adımı kesin şekilde atılmış olacak.” diye konuştu.
“AK PARTİ DAVA PARTİSİDİR”
Son olarak ise AK Partinin bir dava partisi olduğunun altını çizen Milletvekili Çakır, “ AK Parti milletin desteği ve duasıyla mazlumlara umut oldu. 3 Kasım 2002'de iktidara gelerek muktedir olmayı başaran Türk milleti, binlerce yıllık medeniyet tarihine yakışan politikaları hayata geçirip dünya genelinde mazlumlara da umut olabilmiştir. Bu süreç zor olduğu kadar meşakkatli olmasına karşın, binlerce yıllık bir medeniyetin de kutlu bir uyanışıdır. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 19 yıl gibi kısa bir sürede dünyanın en büyük projeleri hayata geçirilmiştir. Şunu herkes bilmelidir ki; AK Parti bir dava partisidir, gelip geçici partilerden değildir. AK Parti milletin geleceğini inşa etme partisidir. AK Parti geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. AK Parti millete hizmet partisidir.” dedi.
Haber:Malatya Life

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.