ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

YENİ MALATYA STADININ ZEMİN ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un maçlarını oynadığı Yeni Malatya Stadyumu'nun zemini yapılan çalışmalardan sonra Gençlerbirliği maçıyla birlikte zemin düzelmeye başladı. 

29 Ekim 2020 16:32
YENİ MALATYA STADININ ZEMİN ÇALIŞMALARI SONUÇ VERDİ

Süper Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor'un maçlarını oynadığı Yeni Malatya Stadyumu'nun zemini yapılan çalışmalardan sonra Gençlerbirliği maçıyla birlikte zemin düzelmeye başladı.

Lige verilen Milli arada yeni Malatya stadının çimlerindeki büyük değişiklik taraftarlar ve futbolcular tarafından beğeni aldı.

Ligde oynadığı 5. hafta maçındaki Antalyaspor maçında saha zemini nedeniyle eleştirilen Yeni Malatya stat müdürü Cem EREN, Stattaki hava sirkülasyonunun olmayışından kaynaklı olduğunu ,Kış mevsiminde zeminimizin zarar görmemesi ve bazı bölgeleri zarar gören zemini iyileştirmek için yapılan çalışmaların güzel sonuç verdiğini belirti.

Liglere verilen Milli arada bu süreçte stat personelimizin hummalı çalışmaları sayesinde Gençlerbirliği maçının zeminini çok güzel ve sağlıklı bir ortamda oynadığını ve amaçlarının tüm sezon boyunca güzel bir zeminde futbol oynatmak olduğunu belirti. 

 Özellikle kale alanı içerisinde bozulmaların meydana geldiği zeminde havalandırma, gübreleme ve bölgesel çim ekimi çalışmalarının yapıldığı belirtildi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yeni Malatya Stadyumu Müdürü Cem Eren, 'Antalyaspor maçından sonra stadımızı bakıma aldık ve çalışmalarımız meyvelerini verdi. Stattaki hava sirkülasyonunun olmayışından kaynaklı geçen yazı biraz sıkıntılı geçirmiştik ve zarar gören zemini iyileştirmek için yaptığımız çalışmalar güzel neticeler verdi. İlaçlama, gübreleme, tohum ekme ve biçme gibi çalışmalarımız devam edecek. İnşallah takımımız bundan sonra iyi bir zeminde Malatyalıların karşısına çıkacak' diye konuştu.

Yeni Malatya Stadı’nın zemininin bozukluğu stadın çimleri güçlendirecek hava sirkülasyonu olmayan konumundan kaynaklandığı öne sürüldü. Bu durumun, stadın itfaiye ve ambulansın bulunduğu sol tarafının kapalı olması ve hava sirkülasyonunun bulunmaması, bu durumun da çim zemini olumsuz etkilemesinden kaynaklandığı belirtilirken, bu sorunun Türkiye’deki tüm statlar içerisinde sadece Yeni Malatya Stadı’nda yaşandığı bildiriliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.