ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bir Zamanlar Malatya'da Cumhuriyet Bayramı Nasıl Kutlanırdı?

Malatya'da Cumhuriyet her zaman coşkuyla kutlanırdı. İşte o kutlamalardan günümüze kadar resimlerle Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları. 

29 Ekim 2020 19:31
Bir Zamanlar Malatya'da Cumhuriyet Bayramı Nasıl Kutlanırdı?

Yıl 1929... MalatyaHükümet Konağı önünde Cumhuriyet Bayramı tören sonrası katılımcılar

Yıl 1929... Malatya Türk Ocağı (Bugünkü Atatürk Evi) önünde Cumhuriyet Bayramı kutlaması. (Sami Fenercioğlu arşivi)

Yıl 1932... Halkevi (Bu günkü Atatürk Evi) yanındaki boş alanda Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını izleyen protokol çadırı. Malatya Valisi Mehmet Tevfik ve eşi, Belediye Başkanı Mustafa Naim Karaköylü ve eşi diğer protokol üyeleri. (Adnan Işık arşivi)

Yıl 1933... Malatya Belediye binasında, 29 Ekim Cumhuriyet’in 10. Yılı kutlamaları yapılıyor. Henüz Belediye Binası yapılmamış.

Yıl 1933 Malatya Halkevi’nde Cumhuriyet’in 10. Yılı kutlamaları. Vali Mehmet Tevfik, Belediye Başkanı M.Naim Karaköylü, milletvekilleri, şehrin yöneticileri ve Malatyalılar. (Sayın Fahrettin Aksoy arşivi)

Yıl 1960.. Cumhuriyet Bayramı kutlaması. Fırat İlkokulu (Öğretmen Ali Yücel) Sayın Tomris Günay Erdoğan (Ön sırada ortada) arşivinden.

Yıl 1964... Hasan Varol İlk Okulu öğrencileri ve öğretmen Necdet Kazancılıoğlu ile birlikte Cumhuriyet bayramı geçit töreninde.

Yıl 1964... Malatya Cumhuriyet Bayramı kutlaması. (Sayın Meftüne Ünsal arşivi)

Yıl 1968.. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı geçit töreni Malatya Ticaret Lisesi bando takımı: Selma Sarıcı Esen, Nilgün Şahinbeyoğlu Kılıçaslan, Olcay..., Vedat Erdoğan ve rahmetli Saim Gök. 

Yıl 1970.. Malatya Atatürk Lisesi, Cumhuriyet Bayramı kutlaması geçit törenine katılırken.


 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.