ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

"Organize de 12 Büyük Üretim Tesisini Hizmete açtık"

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya'da 51 Fabrika inşaatının devam ettiğini belirterek 12 Büyük Üretim tesisini hizmete açmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. 

26 Ekim 2020 02:14

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya’daki Organize Sanayi Bölgelerinde şu anda 51 fabrikanın inşaatlarının hızla devam ettiğini belirterek "Lisanslı Depo ile birlikte OSB'mizdeki 12 büyük üretim tesisinin açılışını, video konferans yöntemiyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın huzurunda, Bakanlarımız Sayın Mustafa Varank ve Sayın Bekir Pakdemirli ile birlikte gerçekleştirdik. Yatırım sahiplerinin de katılımıyla 2019-2020 döneminde faaliyete başlayan fabrikalarımızın resmi açılışlarını gerçekleştirdik. Sadece açılışı yapılan bu 12 fabrika ile görev süremizde şehrimize 410 milyon liralık yatırım çekerek, 2 bin 827 vatandaşımızı istihdam etmeyi başardık" dedi.
Organize de faaliyete geçen Talu Tekstil, Merkoteks Konfeksiyon, Özra Gıda, Uplass Ambalaj, Biser İnşaat, Yeşilöz Tekstil, Ebru Triko, Melita Denim, İntem Triko, Helal Grup Gıda, Zevigas Giyim ve Penye Moda firmalarının açılışının yapıldığını kaydeden Sadıkoğlu "Yakın zamanda üretime geçecek diğer tesislerimizle birlikte bu rakam yaklaşık 9 bin istihdam rakamına ulaşacak. Şehrimizin yatırım avantajlarını sunduğumuz ve şehrimize davet ettiğimiz birçoğu tekstil sektöründe olan fabrikalarımızın ihracat hedefi ise tam 220 milyon dolar. Bu noktada, şehrimizdeki üretim sahalarının genişlemesi, istihdamın artırılması, tarım ürünlerimizin değerini bulması noktasında sunduğumuz projelere desteklerini esirgemeyen Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye bir kez daha şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.