ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Gelincik Tepesinde 5 ayda 678 konut yapıldı

Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu mahallesinin Gelincik tepesinde Rönasans Holding tarafından yapımına başlanan 678 konut 5 ay içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilecek.  

17 Ekim 2020 14:45
Gelincik Tepesinde 5 ayda 678 konut yapıldı

Rönasans Holding tarafından Gelincik Tepesinde yapılan 678 adet deprem konutunun bulunduğu şantiye alanında basın toplanmtısı düzenleyen Şantiye yöneticileri basın mensuplarına açıklamalarda bulundular. 

Tamamen kaya kütlesinden oluşan Gelincik Tepesi Mevkii’nde 144.529 m²’lik bir alan üzerinde 678 adet konut inşaatını ve altyapı ile çevre düzenlenmesini üstlenen Rönesans Holding grup şirketlerinden REC Uluslararası, projeyi özenli bir çalışma ile tamamlayarak 5 ay gibi kısa bir sürede teslim etmeye hazırlanıyor. Her türlü büyüklükteki depreme dayanıklı olacak şekilde, Rönesans’ın bu yöndeki tecrübesi ile tasarlanan proje 21 adet 2+1 blok ve 17 adet 3+1 blok inşaatı 6 ayda bitirilmesi taahhüt edilmiş iken 5 ay gibi kısa sürede tamamlanacak. 
      İnşaatın Proje Müdürü Toygun Keskin, "Proje boyunca içinde bulunulan pandemi süreci ve Sağlık Bakanlığının yayınladığı bildirgeler dikkate alınarak gerekli tüm önlemleri alan Rönesans, yemekhane ve ofislerdeki mobilizasyon çalışmalarını da bu bildirgeler ışığında yürüttük. İnşatın bitme süresi 200 gündü ama biz Sayın Erman Ilıcak'ın talebi üzerine tüm gücümüzü ortaya koyarak bunu 150 güne indirdik ve 678 konut bitme aşamasına geldi. Çevre düzenleme, yeşillendirme çalışmalşarını da Ekim ayı içerisinde bitireceğiz. İnşatımız da bin 330 kişi çalıştı. Gelincik Tepesi tamamen kaya kütlesinden oluştuğu için tam 120 ton patlayıcı kullanarak kayaları dağıtıp temel açtık. Bu oldukça zor bir işdi. C30 Beton kullandık. Malzemeler birinci sınıftır. Burada bundan sonra hangi büyükliktye deprem olursa olsun bu binalar yıkılmaz. Binaları bitirdik, şimdi çevre düzenleme işine yoğunlaşıyoruz ve buraya güzel bir çevre düzenlemesi yapacağız" dedi. 

Rönesans Holding Ankara Bölge Müdürü Cemalettin Özbilen, Deprem konutlarını zamanından önce 150 günde tamamlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek "İnşaata başladığımızda kayadan oluşan bu tepede yeni bir yaşam alanı ortaya çıktı. 678 Konutu teslim etmeye hazırlanıyoruz. İkinci etapda da bir başka firma kout inşaatını sürdürüyor. Malatya'da yaptığımız bu konutların kalitesini gelip incelediğinizde göreceksiniz. Biz Rönesans Holding grup şirketlerinden REC Uluslararası olarak, projeyi özenli bir çalışma ile tamamlayarak teslim etmeye hazırlanıyoruz" diye konuştu. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.