ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yimpaş'ın yeri ne olacak kararı verildi.

Evsizlerin sığınağı haline gelen Yimpaş binası, fuhuş ve uyuşturucu mekanı olmaktan kurtulacak. Büyükşehir bünyesine geçen binada yaklaşık 100 Milyon TL’lik bir harcama yapılarak Otel, Gençlik Merkezi, Kütüphane ve Sosyal tesisleri içerisinde barındıran bir kompleks haline dönüştürülecek. Önümüzdeki günlerde ihalesinin başlatılacağı tesisten beklenti büyük.  

13 Ekim 2020 12:05
Yimpaş'ın yeri ne olacak kararı verildi.

Yaklaşık 16 yıldan beri atıl vaziyette olan ve Haziran Ayında Büyükşehir Belediyesine devredilen eski Yimpaş binasının akıbeti belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden Büyükşehir Belediyesine devredildikten sonra, hangi alanda değerlendirileceği sorusunu yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, atıl binanın Otel, Gençlik Merkezi, Kütüphane ve Sosyal Tesisleri içerisinde barındıran büyük bir kompleks haline getirileceğini söyledi. Atıl durumda olan Yimpaş Binası için de 100 Milyon TL’lik bir harcamanın gözden çıkarıldığını aktardı. Başkan Gürkan sözlerine şu şekilde devam etti, ” Malatya hakikaten geçmişinden ders alınarak sağlam ve güçlü yatırımların yapılması gerektiği ve yapıldığı bir memleket. Bizlerde Malatya’nın mazisine layık istikbaline hazırlık yapıyoruz. Şehrin her alanında güçlü adımlarla uzun vadeli yatırımları kazandırmaya çalışıyoruz. Malatya’nın doğu ve batı girişlerinde her gördüğümüzde içimizi acıtan bir tablo vardı. Biz bu tabloyu değiştirmek için çıktığımız bu yolda, adım adım vatandaşlarımızı hizmetlerle buluşturuyoruz. Batı’da Vagon Fabrikası, Doğu’da YİMPAŞ’ı Malatya’ya kazandırdık.


100 MİLYON TL’LİK YATIRIM PLANLANIYOR


Yıllardır atıl vaziyette olan YİMPAŞ Binası Büyükşehir Belediyemiz uhdesine geçmişti. Pek yakında bu alan hemşerilerimizin istifadesine en güzel şekilde sunulacak. Vatandaşlarımızı Üniversiteye doğru gittiklerinde üzüntü ile baktıkları bir yerdi. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak elimizi taşın altına koyalım dedik ve bu alanın vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için uğraş verdik. Çalışmalarımızın ve planlarımız doğrultusunda yaklaşık 100 Milyon TL’lik bir yatırım ile bu alanı vatandaşımızın hizmetine sunacağız. İçerisinde Otel, Gençlik Merkezi, Kütüphane, Alışveriş alanları, Gençlere yönelik işletmelerin bulunduğu bir sosyal alan Malatyamıza kazandırılacak. Şimdiden hemşerilerime hayırlı olsun diyorum.” dedi.
Yıllar önce Yozgat merkezli Yimpaş isimli çok ortaklı şirket tarafından inşa edilen, ancak daha sonra şirketin iflas etmesiyle birlikte boşaltılan bina kaderine terk edilmiş durumdaydı. Uyuşturucu ve fuhuş olayları sık yaşandığı bina, adeta evsizlerin mekanı haline gelmişti. Daha sonra bina, Yimpaş Holding’in 46 milyon TL’lik vergi borcundan düşülerek, 23 milyon 350 bin TL bedelle 30 Kasım 2012’de Hazine’ye devredilmişti. Binanın bulunduğu alan toplam 17 bin 52 metrekare.
Kaynak /  Ebubekir Atilla –

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.