ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

SULTANSUYU HİPPOTERAPİ MERKEZİ 15 EKİMDE KİRAYA VERİLİYOR

Malatya-Akçadağ'da bulunan Sultansuyu Harası'ndaki Arap Atı Tenıtım ve Hippoterapi Merkezi 15 Ekim'de ihale ile kiraya verilecek.  

12 Ekim 2020 10:12
SULTANSUYU HİPPOTERAPİ MERKEZİ 15 EKİMDE KİRAYA VERİLİYOR

Sultansuyu Harasındaki Hippoterapi merkezinin 15 Ekim'de yapılacak ihale ile kiraya verilmesi TİGEM'in internet sitesinde yer aldı. 240 Bin lira yıllık muhammen bedelle ihaleye çıkarılan Sultansuyunda ihale Şartnamesi şöyle:

1-İHALE KONUSU VE ŞEKLİ : Akçadağ/MALATYA’ da bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğüne bağlı Arap Atı Tanıtım ve Hippoterapi Merkezine ait 55. 000 m2 arazi ve üzerindeki gayrimenkuller, Hippoterapi (At ile Tedavi), sportif at biniş ve sosyal tesis amaçlı kullanılmak üzere kiraya verilecektir. Kira müddeti 5 (beş) yıldır. Söz konusu alanın kullanımı ile ilgili açıklamalar, ekli Teknik Şartnamede ayrıntılı olarak yapılmıştır. İhale, kapalı zarf usulü teklif alma suretiyle yapılacaktır.

2- İHALENİN YAPILACAĞI YER VE ZAMAN : İhale, 15/10/2020 günü saat 14:00 da Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğünde (Malatya Akçadağ ilçesi) adresindeki, İşletme Alım-Satım ve İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır. İhaleye iştirak eden olmaması veya verilen fiyatların uygun görülmemesi halinde ihale 22/10/ 2020 günü aynı saat ve şartlarda tekrar edilecektir..

3- İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI : İhaleye katılmak isteyen firmalarda aşağıdaki şartlar aranır. a)-Tebligat İçin Adres Beyanı olması b)-Geçici Teminat vermesi, c)-Ticaret odası, Sanayi odası veya ilgili meslek kuruluşuna kayıt olduklarına ve hali hazırda faaliyette bulunduklarına dair ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış belge vermeleri, d)-Firmaların tüzel kişi olması halinde gerekli yetki belgelerinin ve imza sirkülerinin ibraz edilmesi. Özel şahıs olması halinde imza beyannamesi verilmesi. e)-Belgeler ihale tarihine göre son iki ayda alınmak kaydıyla ihaleye katılacak isteklinin bağlı bulunduğu Vergi Dairesi ve Sosyal Güvenlik Kurumu’na borcunun olmadığına veya borcu var ise ertelendiğine dair alınmış belge vermeleri.

4-İHALEYE KATILAMAYACAKLAR : Aşağıda sayılanlar doğrudan veya dolaylı veya alt yüklenici olarak, kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihalelere katılamazlar. a) 4734 sayılı Kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar. b) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler. c) İdarenin ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler. ç) İdarenin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar. d) (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları. Sayfa 2 / 5 e) Kişilerin yönetim kurullarında görevli bulunmadıkları veya sermayesinin yüzde onundan fazlasına sahip olmadıkları anonim şirketler hariç (c), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri. f) İhale konusu işin danışmanlık hizmetlerini yapan yükleniciler bu işin ihalesine katılamazlar. Aynı şekilde, ihale konusu işin yüklenicileri de o işin danışmanlık hizmeti ihalelerine katılamazlar. Bu yasaklar, bunların ortaklık ve yönetim ilişkisi olan şirketleri ile bu şirketlerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketleri için de geçerlidir. g) Sermaye paylarına bakılmaksızın idarenin doğrudan veya dolaylı olarak hissedarı olduğu şirketler, 22/1/2004 tarihli ve 5072 sayılı Dernekler ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun kapsamındaki vakıf ve dernekler. h) TİGEM’in satış ihalelerine katılmaktan yasaklama kararı verilenler. Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir. Ayrıca, bu durumun tekliflerin değerlendirmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa, teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir. İkinci ihale yapıldığı takdirde idare aleyhine meydana gelecek zarar ziyanın hükmen tahsili yoluna gidilir.

5- FİYAT : a) İhale edilecek alanlar ile ihale muhammen fiyatları, aşağıya çıkartılmıştır. PARTİ NO İHALE KONUSU ALANIN ADI TOPLAM MİKTARI (m²) İHALE MUHAMMEN BEDELİ TL/AY (KDV HARİÇ) YILLIK MUHAMMEN KİRA BEDELİ TL/YIL(KDV HARİÇ) İHALE GEÇİCİ TEMİNATI (TL) 1 ARAP ATI TANITIM VE HİPPOTERAPİ MERKEZİ 55.000 20.000,00 240.000,00 24.000,00 b) İhale, 1(bir) parti olarak yapılacak olup; Teklif fiyatları, KDV hariç 55.000 m 2 arazi üzerindeki gayrimenkullerin tamamı için verilecektir. c) Fiyat Türk Lirasına göre belirlenecektir. d) Müteakip yılların kira bedeli için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 12 aylık ortalamalara göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranında artış yapılması kaydıyla tespit edilecektir.

  

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.