ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Keskin: Selahattin Gürkan'ı oyuna getirdiler

"6 ay önce neredeydiniz? Bugün niye gemiyi terk ettiler? Başkan Gürkan'ın açıklamaları yanlış! Malatya'nın menfaati için destek verdim… Adil Gevrek'in yerine kimi getireceksiniz? 20 günlük sürede ne bekliyorsunuz? Malatya'yı ortada bırakamazsınız, Malatya'nın sırtına kene gibi yapışmış bir menfaat grubu var! Adil Başkanın eli öpülür… Herkesin destek olması lazım! Büyükşehir yardım etmek zorunda! Yeni Malatyaspor'la ilgili sıcak gelişmelerin yaşandığı bugünlerde, Malatya'mızı yönetenler “yönetimin istifasını isteyenler” ve “İstemeyenler” diye ikiye ayrılmış durumda. Ağırlıklı görüş “Yönetimin istifa etmemesi gerektiği” yönünde. Adil Gevrek yönetiminin devam etmesini isteyenler arasında Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin de var. Adil Gevrek'in istifa etmemesi gerektiğini net bir şekilde kamuoyuna duyuran Şevket Keskin, Malatya Time'a çok özel açıklamalarda bulundu. MESOB Başkanı Şevket Keskin, “Malatyaspor'un menfaati için ben açıklama yaptım. Malatyaspor birinci ligde olduğu zaman Malatya'da birinci ligde. Malatyaspor kümeye düştüğü zaman Malatya da düşmüş oluyor. Ben futbolu bilmem. Ama idareciliği bilirim. Birkaç kişiyi toplamışlar; “Adil gitsin” diyorlar. Allah'tan korkun. Adil gitsin de, Adil'in yerine getireceğiniz kim?” dedi. RÖPORTAJ: SEVGİ SULUBAY 

14 Ağustos 2020 07:09
Keskin: Selahattin Gürkan'ı oyuna getirdiler

Sayın Başkan, öncelikli olarak yoğun iş trafiğiniz arasında bize vakit ayırdığınız için teşekkür etmek isteriz. Önceki gün sosyal medya hesabınızdan "Camia olarak Adil başkanı destekliyoruz" şeklinde bir paylaşımda bulunarak, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'e desteğinizi açıkladınız. Bu açıklamanızın sebebi açıklar mısınız? 

Bir basın mensubu olarak futbolu ve futbol camiasını benden iyi bilirsiniz. Liglerin başlamasına 20 gün var. Diyelim ki, Yeni Malatyaspor'da kongre kararı alındı. “Düğün değil, bayram değil, bu kongre kararı nereden çıktı?” diye sormazlar mı? Bir kere onu görmek lazım. Bu iş İstanbul'da nasıl bir patlak verdi, kim toplantı yaptı? Bilmiyorum. Diyelim ki, kongre kararı alındı. Peki, 20 gün içinde kim transfer kararı alacak. Kongre kararı alınmışken, Adil Gevrek, güvenip transfer yapabilir mi? Yapamaz. Çünkü seçilip seçilmeyeceği belli değil. Ben burada yanlış yaptıklarını söyledim. “Kongrenin nasıl yapılacağını bilmiyorsunuz” dedim. Aday olan arkadaş da bilmiyor, belediye de bilmiyor. Bir kere gazete ilanı vermeniz gerekiyor. En azından 15 gün önceden gazete ilanı verilmesi gerekiyor. Altyapıda bulunan 5 tane oyuncuyla mı maçlara çıkacaklardı?
 

O_265

Bildiğiniz gibi önceki gün Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Selahattin Gürkan, basın toplantısı yaptı. CHP Milletvekili Veli Ağbaba, MHP Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, eski bakan, halen Ak Parti milletvekili olan Bülent Tüfenkci ve merkez ilçe belediye başkanları ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Bu insanlar bilinçli insanlar. Neden böyle bir sürece dâhil oldular. Neden böyle bir sürece girildi?

Sizin de belirttiğiniz gibi bilinçli olsalardı bunu yapmazlardı. Dere geçerken at değiştirilmez. 20 gün var. İstifa edenler ve ettirilenler de var şu anda. Bu insanlar neden bugün gemiyi terk ettiler? Bu insanlar 6 ay önce takımın gidişatı kötüye gittiğinde çıkıp istifa etselerdi. Neden şimdi istifa ettiler? O zaman çıkıp bir aday getirsinlerdi. Bakın, burada Malatya için bir oyun oynanıyor. Burada Selahattin Gürkan'ı da oyuna getirdiler. Selahattin Başkan kongre kararı alacaktı. Ne kongre yapılacaktı, ne de kimse takıma sahip çıkacaktı. O zaman Adil Gevrek de; “Kardeşim ben yapacaktım ama bırakmadınız” diyecekti. Benim Adil beyle pek bir samimiyetim de yok. Ben maça giderken de arkalarda otururum. Milletvekilleri ön sıralarda yerlerini alırlar. Ama beni kimse görmez. Çerçi zamanında büyük mücadeleler verdik. Benim amacım Malatyaspor. Ahmet olmuş, Mehmet olmuş önemli değil. Açık söyledim; milletvekilleri çıksınlar birini aday göstersinler, kendileri de listeye girmek şartıyla. Parasını pulunu ortaya koysunlar. Adil Beyi de çağıralım. Diyelim ki; Adil Bey milletvekilleri çıktı hepsinin de parası var. 10 trilyon verseler, bu para hiçbir milletvekiline dokunmaz…

Herkes birlik olsun. Malatyaspor'un menfaati için ben açıklama yaptım. Malatyaspor birinci ligde olduğu zaman, Malatya'da birinci ligde. Malatyaspor kümeye düştüğü zaman Malatya da düşmüş oluyor. Ben futbolu bilmem. Ama idareciliği bilirim. Birkaç kişiyi toplamışlar. “Adil gitsin” diyorlar. Allah'tan korkun. Adil gitsin de, Adil'in yerine getireceğiniz kim?

K_100

 

 Milletvekilleri Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı'nın Divan Kurulundan istifalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bunlar gemiyi terk ettiler. Madem terk edeceklerdi 6 ay önce yapacaklardı. Bu gidişat yanlış bir gidişat. Benim Adil bey ile pek samimiyetim yok ama; bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Adamı bıraksınlar, takımını kursun, transferlerini yapsın. Takım sahaya çıksın. Yine Adil beyi istemiyorsanız bu işler seçimle, kongre üyelerinin iradesiyle oluyor. Kimse zoraki kalmıyor ki… Bu iş insanları toplayıp açıklama yapmakla olmaz.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan'ın açıklamalarını nasıl buluyorsunuz?

Yanlış. Dün beni aradı, yüzüne karşı da söyledim. Gürkan'ı yanlış yönlendirdiler. Milletvekilleri erkekçe çıksınlar ve “Biz varız. Biz transfer de yapacağız” desinler. Yalnız takımı ve Malatya'yı öyle ortada bırakmayacaksınız. 20 gün sonra lig başlayacak. Bütün takımlar kamp çalışmalarına başladı.

 Malatyaspor'a bir oyuncu transfer edildi ardından bir saat geçmeden Selahattin Başkan böyle bir açıklama yaptı…

Bu adamlar Malatya'ya gelmek istemezler. Hiçbir futbolcu bu durumda Malatya'ya gelmek istemez. Ben idarecilik yaptım. İdarecilik yapmasını da bilirim. Diyelim ki siz futbolcu veya teknik direktörsünüz. Kimin seçileceği belli değil. Kime güvenip geleceksiniz. Gelemezsiniz. Bu bir güven meselesidir.

 Adil Gevrek'in çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Adil başkan, takımı ikinci ligden birinci lige götürdü. Birinci Ligden Süper Lige çıkardı. Avrupa'ya da götürdü. Bu sene ise işler ters gitti. Yaptığı transferlerin hepsi bugün büyük takımlarda oynuyor. İki teknik direktör ( Erol Bulut ve Sergen Yalçın) bugün büyük takımlarda yer aldılar. Bugün Sergen Yalçın Beşiktaş'ta, Erol Bulut ise Fenerbahçe'de. Bu da demek oluyor ki; Adil Başkan bu işi biliyor...

 Adil Gevrek'in 6. sezonundaki ikinci yarı sizce neden kötü gitti?

Adil Gevrek 'in hatası Sergen Yalçın'ı göndermekti. Ama ona da diyecek bir şey yok. Aralarında bir anlaşma vardı. Ben maça gittim, ceza yedim. Karşı takımın düşme gibi bir derdi yokken, hala ölümüne koşuyordu bizim takım ise ağır ağır hareket ediyordu. Takım yenilmiş, futbolcu maçtan çıkıp bize bakarak gülüyordu. Gel de bu durumda bağırma. İki defa bu yüzden ceza aldım. Adil Gevrek de hata yaptığını kabul ediyor. Herkes “Yeni Malatyaspor düşmez” dedi. Ben ise takımın düşeceğini söyledim.

S_83

 

Adil Başkan Malatyaspor'un ekmeğini yediği halde ihanet edenlerin olduğunu ve ihanet edenlerin futbolculardan müteşekkil bir takım kişiler olduğunu söyledi. Bunların top oynamadığını ve başarısızlığın bundan kaynaklandığını, önümüzdeki süreçte de bu isimleri tek tek açıklayacağını ifade etti. Bu konudaki değerlendirmenizi almak isteriz.

Bunu Adil beye sormak lazım. Malatya'da yıllarca Malatya'nın sırtına kene gibi yapışmış bir menfaat grubu var. Malatya'da her şeyi bilen doktor çok. Onun için Adil Başkanı tek buldular. Adil başkan pek fazla konuşmaz. Benim Adil Başkan'dan istediğim şu; kulübünün başında kal. Senden istediğim şeffaf bir şekilde hesap verip, bir istişare toplantısı yap. Hem Malatya'da, hem de İstanbul'da yap bu toplantıyı. Futbolu bilen adamlarla otur, fikirlerini al. Herkesle diyalogda ol. Bizim dinimizde de var. İstişare sünnettir.

 Başkanım, eski başkanlardan Haşim Karadağ ve Hikmet Tanrıverdi ile de görüşmüştük. “Futbolcu satışını nasıl değerlendiriyorsunuz?” Diye onlara da sormuştuk. Aldığımız bilgilere göre, giden futbolcular, özellikle gitmek istiyorlardı. Sabah valizini toplayıp kaçan bir futbolcudan bahsediliyor. Futbolcu eğer başka bir takıma gitmek istiyorsa ne yapılabilir, bu kriz nasıl yönetilebilir? Her ikisinin de müşterek yorumu şöyle olmuştu. “Eğer bir futbolcu gitmek istiyorsa, siz o futbolcuyu göndermediğiniz zaman oynamaz! Oynadığında ise takımın ana iskeletini bozar.” Malatya'da bu dönem futbolcular habire kaçtı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Futbolcu, öncelikli olarak paraya bakar. Ben açık söylerim. Oynamak istemezse o futbolcuyu oynatamazsın. “Ayağım sakat” dese, hiçbir teknik direktör onu sahaya süremez. Sürse de verim alamaz. Diğer taraftan baktığınız zaman Malatya'da kalan oyuncular oynamadılar. Korner atışını bile yapmak istemeyenler vardı. Ben bu durumları görünce Adil Başkan ile görüştüm ve “Dikkat et Tanrıverdi'nin son dönemine doğru gidiyorsun” diye de uyardım. Adil başkanın bir ağırlığı olması lazımdı!...

W_12

 

 Yeni adaylıkların varlığından söz ediliyor. Cumhurbaşkanı ve diğer devlet büyükleriyle çektiği fotoğrafları medya ve sosyal medyada paylaşan ve böylelikle algı oluşturmaya çalışan bir başkan adayı vardı. Bu hususu nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Ben Malatyalıyım” diyen herkes Malatyalıdır. Başka yerde oturmuş veya Malatya'da oturmuş fark etmez. Bugün istifa edenler çıkıp hesap kitapta yanlış var deselerdi; Adil Başkanın gözünü çıkarırlardı. Hepinizin önüne çarşaf çarşaf atarlardı. Varsayalım var. Şimdiye kadar neden söylemediniz. Neden şimdiye kadar istifa etmediniz. Şimdi söylersen terbiyesizlik edersin!..

Bazı gazeteci arkadaşlar, Öznur Hanım ile görüşmüşlerdi. Bu işin faturasını Öznur Hanıma kesmeye çalışmışlardı. Öznur hanım ise “Adil başkan takımı alınca benimle görüşmek istedi. Ama ben bir yıl Adil Gevrek'e randevu vermemiştim. Başarılı olunca da Cumhurbaşkanımızla ve diğer devlet yetkilileriyle görüştürdüm” şeklinde şık olmayan açıklamalar yaptı. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Az önce siz gelmeden İstanbul'dan biri geldi buraya. Arkadaş Ahmet Köse adında biri. Tanımıyorum. Ben safım belli dedim. Adam iyi olabilir, zengin de olabilir. Ama adam kongrenin nasıl yapılacağını bilmiyor. Bilgisi olsa kongreye 20 gün kaldığını düşünür ve kongre kararını alıp alamayacağını düşünürdü. Adil Bey çıksın takımı kursun ondan sonra çık çalışmanı yap. Bizim Malatya'da kimse başarıyı maalesef görmüyor. 6 sene bu başarıyı kim getirdi? Allah'tan korkun. En ufak bir şeyde adamı yerden yere vurdular. Bütün Malatya yüklenmiş. İstanbul da yüklenmiş. Derdiniz nedir?

Borcun çok olduğundan bahsediyorlar. Yeni Malatyaspor'un mali sıkıntılar sebebiyle ligden düştüğünü varsayarsak; düşen diğer takımların birinin borcunun Yeni Malatyaspor'dan 7 kat, diğerinin de 4 kat olduğunu biliyoruz. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Borcun ne kadar olduğunu bilmiyorum. 100 trilyon da olsa, bu bir borç değildir. Galatasaray'a, Beşiktaş'a, Fenerbahçe'ye bakın. Futbolcu Malatya'ya paranın gücüyle gelecek. Eğer takımın 60 trilyon borcu varsa Adil başkanın eli öpülür.

X_49

 

Siyasilere baktığımızda çoğu sanki ağız birliği yapmış gibi. Sizin de söylediğiniz gibi gemiyi de terk ettiler. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ben gazetede Selahattin Başkanın açıklamasını gördüm. Milletvekilleri ile görüştüğünü belirtmişti. “O zaman bir milletvekili çıksın aday olsun. Belediyeleri de yanınıza alın ve diğer milletvekilleriyle güzel bir liste kurun” dedim. Başkanı da aradım. Adil başkan da “Tamam çıksınlar meydana. Madem milletvekilleri beni bu kadar istemiyorlarsa, paraları da varsa; bu işi de ilerleteceklerse benim başım gözüm üstüne” dedi. Benim Adil beyle herhangi bir bağlantım yok. Ama hesap Malatya ve Malatyaspor hesabı. Ben buradaysam, yanlışlara karşı da dururum. Bunu siz de bilirsiniz. Takımın durumu iyiyken milletvekilleri ayakta alkışlıyorlardı. Şimdi ne oldu da geri çekildiler. Aslında gemiyi bugün terk etmemeleri lazımdı. Bugün takıma sahip çıkmak lazım!..

 Adil Başkan yalnızlaştırılmak mı isteniyor? Siz ise bu durum karşısında dik bir duruş sergiliyorsunuz. Hiç beklenmedik bir anda açıklama yaptınız. Yapılan bu haksızlıkları en üst makamlara da iletmeyi düşünüyor musunuz?

Siyasiler beni Cumhurbaşkanının yanına yaklaştırmazlar. Pandemi sürecinden önce ben Cumhurbaşkanımızın yanına rahat bir şekilde gidebiliyordum. Ama bu süreçte Cumhurbaşkanının yanına yaklaşmak, pek mümkün değil. Gidersem yapılanları tek tek söylerim. Bunların hata yaptıklarını da söylerim. Bugün de yüzlerine karşı söyledim. Erkekseniz çıkın, listenizi yapın gelin, Adil Başkan ile oturup konuşalım dedim. Hani çıktılar mı? İstifa ettiler. Takım iyiye gitseydi istifa ederler miydi? Etmezlerdi.

Takımın durumu iyiye gittiği zamanlarda da özellikle bazı basın mensupları “Adil istifa” naraları attıklarını görüyorduk. Sizin bu konudaki görüşünüz nedir?

Bunlar menfaat grubuydu. Açık söylüyorum, Adil kendilerine ne yapmıştı? Biri çıksın da “Adil gitti bir kapıda para istedi” desinler. Malatya Büyükşehir Belediyesi ise yardım yapmak zorunda. Bu takım Malatya'nın takımı. Malatya Büyükşehir Belediyesi destek vermek zorunda. Yapmazsa kıyamet kopar. Bu Malatya'nın ortak malıdır. Malatya'yı Malatya yapan Yeni Malatyaspor'dur.

 İstifa söylemini ilk gündeme getiren Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'di. Adil beyin de buna karşılık olarak “Siz beni başarısız bulup istifamı istiyorsanız, ben de sizi başarısız bulup istifanızı istiyorum” demişti.

Aynen doğru! Haksız mı? Osman'ın yaptığı da yanlış. Senin benim gibi futbolla ilgin yok, bilgin yok. Kalk “Adil istifa et” de. Düğün değil, bayram değil. Eniştem beni niye öptü? Seni ilgilendiren bir konu var mı? Sen belediye başkanıysan yanlışı gördüğünde söyleyeceksin. Maddi ve manevi destek vermek zorundasın. Millet seni keyif için getirip belediye başkanı yapmadı. Ben burada bir haksızlık gördüm. Takımı ortada bırakacak, yükü de Selahattin Gürkan'ın sırtına saracaklar. Bir ayın içerisinde kongre olmaz. Böyle bir saçmalık olmaz. Böyle bir geri zekalılık olmaz.

Adil başkanın duruşunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Olanları kafasına hiç takmadı. Bence akıllılık ta yaptı, benim gibi delilik yapmadı. Kimseye cevap da vermedi. Sadece Osman Güder'e “Sen istifa et! Ssen de başarısızsın” demişti. Malatya'da menfaat grubu çok. Bugün beni İstanbul'da, Ankara'da, Türkiye genelinde, yurt dışında aramayan adam kalmadı. Bazıları “Yarın kaçar giderse ne yapacaksın” dedi. “Onu o zaman düşünürüz hele bir gelsin” dedim. Her kibrit yangın çıkarabilir. O zaman kibrit fabrikasını yasak mı edelim yani. Her insan adam öldürebilir. O zaman bütün insanları hapse mi atalım yani. Şöyle olursa ne olur… Arkadaş yapmayın yahu… Adam gelmiş gecesini gündüzüne katmış, çoluğunu çocuğunu bırakmış. Adam gelmiş Malatyaspor'u yokluklar içerisinden çıkarmış. Adamın üstüne niye bu kadar çok gidiyorsunuz? Bugün birlik beraberlik ve dayanışmanın günüdür...

Y_30

 

İlk Milletvekili Fendoğlu da sert çıkışlar yapmıştı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fendoğlu'nun neden o açıklamaları yaptığını bilemem. Ben bir açıklama yapsam, arkada güveneceğim dağların olması lazım. O gittiği zaman yerine adam koymam lazım. Var mı öyle bir şey. Adil de kızsaydı ve “Hadi bırakıyorum” deseydi ne olacaktı. Ben size soruyorum. Siz iyi bir gazeteci, iyi bir gözlemci ve iyi bir Malatyalısınız. Ne olurdu kime ne diyecektiniz?

Kaptansız gemi olurdu.

O gemi de bir yere çarpardı. Futbolcu yoksa. 4 tane varsa onlar da giderlerdi...

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Malatya'da birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın son günü. Adil başkana herkesin destek olması lazım. Yanlış gördüğümüz yerde diyelim ki; “Adil bey gel kardeşim” O gün içinde çıkan adaylara da “Gel senin servetin ve gücün ne?” diyelim. Futbol güven meselesi. Adil'e de güven çoktu. Ama son günlerde Adil'i yerden yere vurmaya başladılar. Takım kurulduktan sonra 4-5 maçta galibiyet alınmazsa o zaman adaylar gelsin. Ama bunlar 20 gün içerisinde olmaz. Kongre yapılamaz. Karar alınmaz. Adil giderse de kim var? Ortada takım kalmaz.

Roportaj: MalatyaTıme

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.